بسیاری از افراد بر این تفکر هستند که بهداشت دهان تنها مربوط به رعایت بهداشت دندان هاست و از بهداشت لثه های خود غافل میشوند. در نتیجه این غفلت که باعث تجمع میکروارگانیسم ها و پلاک های میکروبی و پلاک های غذایی میشود بیماری های لثه و عفونت های لثه را به همراه دارد. در نتیجه رعایت بهداشت دهان تنها محدود به دندان ها نیست و باید به سلامت و بهداشت لثه ها نیز توجه کرد. در این مقاله شما را با کلیت عفونت لثه و انواع بیماری های لثه اشنا میکینم.
همراه ما باشید !
بیماری لثه چیست ؟

بیماری لثه التهاب بافت های اطراف و نگهدارنده دندان است و در اکثر موارد به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان دندانی اتفاق میافتد. عفونت لثه بیماری بسیار رایج با شدت های مختلف میباشد. از شایع ترین و رایج ترین بیماری های لثه میتوان به ورم لثه اشاره کرد که منجر به التهابات لثه میشود که این مشکل در نتیجه تجمع باکتری ها و میکروارگانیسم ها در زیر لثه میباشد. از علائم این بیماری میتوان به قرمزی لثه تورم و هم چنین خونریزی لثه اشاره کرد.
نکته حائز اهمیت این است که اکثرا تفاوت بین التهاب لثه و پریودنتیت را نمیدانند این دو را یک نوع بیماری در نظر میگیرند. لازم به ذکر است که بدانید التهاب لثه در واقع همان التهاب و تورم لثه های دور دندان است که در نتیجه تجمع پلاک های باکتریایی و باقی ماندن مواد غذایی در زیر لثه و به صورت کلی عدم رعایت بهداشت دهان دندانی است. اما بیماری پریودنتیت در واقع التهاب و عفونت استخوان زیر لثه است و از مشکلات این بیماری میتوان به این موضوع اشاره کرد که منجر به عقب رفتن دندان ها شده و باعث ایجاد جیب ( pocket ) در لثه میشود. از مشکلات که این جیب ها به همراه دارند این است که رعایت بهداشت و تمیز نگه داشتن آنها بسیار دشوار است و در نتیجه تجمع پلاک ها و میکروب ها در این پاکت ها , از دست رفتن استخوان دندان ها را به همراه داریم. توجه کنید که در صورتی که به موقع درمان نشود بیماری پریودنتیت باعث تحلیل استخوان ها و شل شدن و افتادن ناگهانی دندان ها میشود.

چه عواملی باعث ایجاد بیماری لثه میشود؟
1_ کشیدن سیگار و تنباکو و دخانیات
2_عدم رعایت بهداشت دهان دندانی
3_استرس
4_تغییرات هورمونی
5_دیابت
انواع بیماری های لثه !
1_پریودنتال
2_سیاه شدن لثه
3_سفید شدن لثه
4_ابسه دندان
5_لوکوپلاکیا