ترمیم دندان با کامپوزیت-کلینیک دندانپزشکی مدرن

ترمیم دندان با کامپوزیت !

فهرست مطالب

پوسیدگی دندان ها از شایع ترین بیماری های مزمن دنیا است که اکثر افراد به ان مبتلا میشوند و تقریبا از هر دو نفر یک نفر به این بیماری مزمن مبتلا میشود. ترمیم دندان با کامپوزیت یکی از درمان های دندانپزشکی است که برای از بین بردن پوسیدگی ها و رفع مشکلات دندانی از آنها استفاده میکینم. امروزه توجه افراد به زیبایی ظاهریشان به ویژه زیبایی و سلامت دندان هایشان بیشتر شده است. بیشتر افراد از این جهت که دندان هایی زیبا و مرتب داشته باشند از کامپوزیت های دندانی برای ترمیم دندان های خود استفاده میکنند. کامپوزیت ها موادی خمیری شکل در دندانپزشکی هستند که برای ترمیم پوسیدگی های سطحی و دندان های قدامی و هم چنین رفع ترک خوردگی ها یا لب پر شدگی های دندانی استفاده میشود.

مراقبت بعد از درمان ترمیم-کلینیک دندانپزشکی مدرن
مراقبت بعد از درمان ترمیم-کلینیک دندانپزشکی مدرن

نکته : بهترین نوع پر کردگی دندان ها را نمیتوان به صورت مشخص بیان کرد زیرا پرکردگی دندان ها بسته به نوع پوسیدگی و شرایط دهان دندانی افراد بر عهده دندانپزشک مورد نظر میباشد.

 انواع ترمیم های دندانی را با توجه به شدت پوسیدگی را داریم :

1_ ترمیم دندان با امالگام

2_ ترمیم دندان با کامپوزیت

سطوح مختلفی از پوسیدگی وجود داردکه بسته به عمق پوسیدگی تحت عنوان ترمیم پوسیدگی یک سطحی /دو سطحی / سه سطحی نامیده میشود. زمانی که رعایت بهداشت فردی در مقابل دندان ها صورت نگیرد و از نخ دندان استفاده نشود باعث ایجاد پوسیدگی در بین دندان ها میشود و در صورتی که به موقع درمان انجام نشود عمق پوسیدگی شدید میشود که علاوه بر درد بیشتر و هزینه بیشتر قسمت بیشتری از نسج دندانی شما پوسیده میشود و همانطور که اگاه هستید بافت نسج دندانی از سخت ترین بافت های دندانی است که نمونش در دنیا نیست. ترمیم دندان ها به این صورت است که اول بی حسی زده میشود و دندانپزشک بعد از بی حس شدن ناحیه مورد نظر شروع به برداشتن پوسیدگی ها میکند و در نهایت بسته به عمق و سطح پوسیدگی با امالگام یا کامپوزیت دندان مورد نظر را پر میکنند.

ترمیم دندان با کامپوزیت:

در این روش درمان ترمیمی از مواد هم رنگ دندان استفاده میشود. از مزیت های دیگر این روش این است که دندان کمتر تراش خورده و کامپوزیت با لایت کیور ( نور ابی ) به دندان میچسبد و از این نظر محدودیت زمانی در عدم مصرف مواد غذایی بعد از انجام درمان خود ندارید. هم چنین اینکه درمان ترمیم با کامپوزیت برای دندان های قدامی( جلویی ) بسیار درمان مناسبی است زیرا علاوه بر از بین بردن پوسیدگی ها زیبایی ظاهری دندان ها نیز حفظ میشود. اما توجه کنید که درمان دندان های خلفی ( جونده ) با کامپوزیت بسیار توصیه نمیشود مگر انکه پوسیدگی دندان مورد نظر سطحی باشد.

ترمیم دندان با امالگام :

در این روش ترمیم که بیشتر برای دندان های خلفی ( جونده ) استفاده میشود از مواد غیر هم رنگ دندان ( ماده تقریبا سیاه رنگ ) استفاده میشود که با توجه به اینکه استحکام و مقاومت بالایی را در برابر فشار های وارده ناشی از جویدن غذا دارد اما زیبایی ظاهری دندان ها را تحت تاثیر قرار میدهد.

از معایب دیگر درمان ترمیم دندان با امالگام این است که امالگام به دلیل داشتن جیوه و افزایش فشار ها و سایش دندان ها این جیوه وارد خون میشود. محققان اخیرا دریافتند که بیش از 8 دندان پر شده در دهان باعث افزایش میزان جریان جیوه در خون میشود و میتواند که اسیب های جبران ناپذیری را وارد کند و از جمله اندام هایی که تحت تاثیر اسیب های جیوه هستند اندام هایی مانند قلب ریه کلیه است . این تحقیقات بر روی 15000 هزار ادم انجام شده و مقایسه شده است که درصد جیوه خون در افرادی که دندان پر شده دارند 150 درصد بیشتر از افرادی است که دندان پر شده ندارند. در نتیجه توجه کنید که در پر کردن دندان های خود زیاده روی نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات