توجه به طرح درمان قبل از شروع پروتز

نکات قبل از قالبگیری پروتز ایمپلنت دندان

فهرست مطالب

سلام وقتتان بخیر در این قسمت از برنامه در خدمتتان هستم که در مورد نکات قالبگیری پروتز ایمپلنت دندان باهم نشستی داشته باشیم. طرح درمان بیمار قبل از شروع پروتز باید از قبل موردتوجه قرار بگیرد . اگر در مجموعه‌ای هستید که به‌صورت تیمی فعالیت می‌کنید، مطمئنا بیمار در ویزیت اولیه با طرح درمان خود آشنایی دارد و توجیه است که چه درمان‌هایی را باید انجام دهد. یعنی درواقع طرح درمان اولیه‌ی بیمار قبل از شروع پروتز مشخص‌شده است اینکه باید جرم‌گیری انجام دهد، اگر کشیدنی و ترمیم پوسیدگی است و حتی اگر نیاز به زیبایی دارد باید قبل از شروع پروتز آن درمان هارا انجام دهد.ولی شما به‌عنوان یک دندانپزشکی که دارید یک کار تخصصی انجام می‌دهید، باید قبل از شروع پروتز دهان بیمار را بررسی کنید حتی اگر به‌صورت تیمی فعالیت می‌کنید. چون ممکن است از روز ویزیت اولیه تا روز شروع پروتز شما دهان بیمار وضعیتش تغییر کرده باشد یا ترمیم و پریدگی داشته باشد و باید دوباره ترمیم شود. ولی اگر در مطب شخصی خودتان هستید و جراحی بیمار را به شما ارجاع می‌دهد که پروتز آن را انجام دهید، حتما حتما دهان بیمار را قبل از شروع پروتز و اگر درمانی نیاز است که انجام شود حتما انجام دهید تا زمان تحویل پروتز نهایی به مشکل برنخورید.

نکات قالبگیری پروتز ایمپلنت دندان که باید به آن اشاره کنم و بیشتر به آن توجه شود، دندان‌های مقابل بیمار است .گاها پیش می‌آید که با سوپرا اراپشن دندان مقابل ناحیه‌ی ایمپلنت مواجه می‌شویم و فضای ایمپلنت را برای ما محدود می‌کند. ما باید حتما توجه کنیم که بیمار قبلش آن دندان مقابل را درمان کند حالا اگر نیاز به روکش یا زیبایی دارد، حتما انجام دهد. همین اتفاق همین‌طور برای دندان‌های مجاور است درواقع گاهی اوقات پیش می‌آید که دندان‌های مجاور بیمار پوسیدگی‌های زیادی دارد و باید قبلش ترمیم شود و یا اینکه ترمیم‌های خیلی قدیمی دارد و آن مواد ترمیمی پریدگی دارد، حتی اگر شما پروتز را خیلی خوب بسازید ولی آن ترمیم باعث گیر غذایی بیمار می‌شود پس بهتر است قبلش اگر نیاز به ترمیم و یا روکش‌دارید، آن دندان‌ها اول درمان شوند و بعد شما قالب را برای پروتز بگیرید.

یک سری از بیمارها هستند که در کنار ایمپلنت، درمان‌های زیبایی دارند. بهتر است اول درمان زیبایی را انجام دهند برای اینکه لابراتوار با توجه به قوس فکی بیمار که از دندان‌های قدامی شروع می‌شود گایدی را می‌گیرد و آن قوس را می‌سازد. اگر بخواهند بعد از پروتز آن زیبایی را انجام دهند شاید آن قوس و آن زیبایی به آن قشنگی درنیاید. ما بیمارهایی را داشتیم که فول فک بالابودند و فریند فک پایین ولی در موقع ویزیت اولیه بیمار توجیه شد که چه فرایندی را پیش رو دارد و اینکه شش تا دندان قدامی جلو را هم‌زمان با دندان‌های ایمپلنت انجام دادند این شرایط اولیه دهانشان است و این تحویل پروتز، که کار خیلی زیبا و با قوس قشنگی درآمده.

عکس قبل و بعد درمان
عکس قبل و بعد درمان

توصیه می‌کنم که همه‌ی بیمارها فرایند کاری درمان خود را بدانند و توجیه باشند. همچنین پزشک معالج توجه به نکات قالبگیری پروتز ایمپلنت دندان داشته باشه چرا که  کیسی داشتیم که شش دندان جلو را می‌خواستند زیبایی انجام دهند و دندان‌های خلفی آن‌ها  به‌صورت فریند ناحیه‌ی ایمپلنت است، موقع تحویل پروتز ایمپلنت را تحویل دادیم ولی مورد استقبال بیمار قرار نگرفت. درصورتی‌که برایشان از قبل توضیح دادیم که بهتر است اول زیبایی را انجام دهند. لابراتوار با توجه به قوس اولیه بیمار پروتز را ساخته ولی چون دندان‌های قدامی بیمار نیاز به زیبایی دارد، مورد استقبال قرار نگرفته و برای بیمار شاید زیاد جالب به نظر نرسیده است و حتی برای دندانپزشکی که قرار است بعدا این شش دندان جلو را زیبایی کار کند، خیلی کار دشوار می‌شود. هم از لحاظ رنگ  نمی‌تواند تطابق دهد و هم ازلحاظ قوس فکی . پس بهتر است که بیمارها توجیه باشند که کار را به‌صورت هم‌زمان انجام دهند یا به‌صورت چیزی که به صلاح آن‌ها است.یک سری از بیمارها هستند که به همین صورت هستند، دندان‌های جلوی(قدامی) آن‌ها نیاز به زیبایی دارد و ناحیه خلفی آن نیاز به ایمپلنت ولی در کنارش باید اشاره‌کنم که استاپ خلفی هم ندارند این بیمارها نه می‌توانند اول دندان‌های جلو را زیبایی کار کنند‌ چون استاپ خلفی ندارند و هم نمی‌توانند اول ایمپلنت را شروع کنند چون‌که دندان‌های قدامی درواقع گاید مناسبی برای ما نیست. در این حالت دو راه‌حل وجود دارد

  • می‌شود هم‌زمان انجام داد، یعنی قالب اولیه‌ی ایمپلنت با قالب تراش بیمار که می‌خواهند زیبایی انجام دهند، هم‌زمان انجام شود روی یک قالب باشد.
  • بیمار می‌تواند پروتز موقت برای دندان‌های خلفی خود داشته باشد، یعنی درواقع یک استاپ خلفی موقت به بیمار می‌دهیم تا بخواهند دندان‌های جلوی را زیبایی کار کنند و تا ایمپلنت را تحویل بگیرند.

در رابطه با کیسی که گفتم هم زیبایی دندان‌های قدامی را دارند و هم استاپ خلفی دارند، عکس را برایتان تهیه کردم تا بتوانم بهتان نشان دهم. دندان‌های بیمار درواقع 13 واحد دندان جلو سایش دندانی داشتند و می‌خواستند روکش زیرکونیا انجام دهند ولی درکنارش استاپ خلفی نداشتند .بیمار هم ترجیح دادند به دلیل اینکه پروسه کاری زودتر انجام شود، هم‌زمان این اتفاق بیفتد و اینکه پروتز موقت برای دندان‌های خلفی نداشته باشند. ما دندان‌های جلویی را تراش دادیم و قالب اولیه‌ی ایمپلنت و قالب تراش دندان‌ها را هم‌زمان انجام دادیم و این کار نهایی بیمار است که خیلی قوس فکی و رنگ دندان‌ها رعایت شده. خیلی بهتر است که کیس هایی که هم کار زیبایی دارند و هم درمان ایمپلنت دارند هم‌زمان باهم انجام دهند به خاطر اینکه برای لابراتوار قرینگی سازی، قوس فکی و اینکه تشابه رنگی را خیلی راحت‌تر می‌توانند دربیاورند تا اینکه بخواهند دومرحله‌ای انجام دهند و دو بار کار به لابراتوار برود.اگر به نکاتی که گفتم توجه نشود و درمان‌هایی که باید قبل از شروع پروتز برای بیمار انجام نشود درنهایت وقتی شما پروتز را تحویل بیمار می‌دهید، یا به مشکل برمی‌خورد یا باب میل بیمار نیست و یا اینکه بعدها برای درمان‌های بعدی بیمار به مشکل برمی‌خورد. شما به‌عنوان یک دندانپزشکی که قرار است کار تخصصی انجام دهید باید فضای دهانی بیمار را چک کنید.امیدوارم که این برنامه بتواند کمکی به شما داشته باشد و ذهن شمارا برای شروع پروتز آماده کند موفق باشید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات