شباهت روکش ایمپلنت با دندان طبیعی فرد

شباهت روکش ایمپلنت با دندان طبیعی فرد

فهرست مطالب

ازآنجایی که  کاشت ایمپلنت یکی از جدیدترین درمان ها برای جایگزینی دندان از دست رفته است، سوال اکثر افراد این است که شباهت روکش ایمپلنت با دندان طبیعی فرد در چیست؟وقتی افراد دندانی از دست می دهند می دانند چقدر این اتفاق عذاب آور است، حتی وقتی فقط یک دندان از دست می رود، اعتماد بنفس فرد کاهش می یابد و تمایلی به لبخند زدن ، خندیدن و نشان دادن دندان هایش ندارد.علاوه بر مشکلات روانی، دندان از دست رفته ترتیب دندان هایتان را بر هم می زند، سلامت عمومی بیمار را به خطر می اندازد و حتی منجر به افزایش دندان های از دست رفته می شود.

شباهت روکش ایمپلنت با دندان طبیعی در چیست ؟

بخشی از ایمپلنت که در معرض دید است یک روکش مصنوعی است که به قسمت بالایی ایمپلنت یا همان اباتمنت متصل است.روکش ها از جنس موادی هستند که در لابراتوار با رنگ مینای دندان یکی می شوند،.هم چنین ما می توانیم با قالب گیری و سنباده زنی کاملا شکل دندان را با دندان های طبیعی همانند کنیم. (پس جواب مثبت است، ایمپلنت ها کاملا ظاهر و عملکردی مشابه دندان طبیعی دارند) اگر بخواهیم به فرآیند ساخت روکش دقیق تر نگاهی بیندازیم، به این صورت است، روکش هایی که بر روی ایمپلنت قرار می گیرند یا به صورت کاملا سرامیکی هستند و یا اینکه به شکل پرسلن بر پایه فلز می باشند.

انواع روکش ایمپلنت

روکش زیرکونیا جز روکش های تمام سرامیک می باشد که تماما به رنگ دندان طبیعی هستند و در بخش زیرین آن ها فلزی وجود ندارد.روکش های زیرکونیا می توانند در داخل خود دندانپزشکی ساخته شود ، پس زمان کمتری صرف ساخت آن می شود.نوع دیگری از روکش ها که بر روی ایمپلنت قرار می گیرند روکش pfm می باشد.این روکش ها از ماده ای به نام پرسلن که بخش زیرین آن فلزی است که pfm نام دارد.روکش های pfm شامل دو بخش هستند، بخش زیرین دندان که فلزی می باشد و بخش خارجی که شکل ورنگی مشابه دندان طبیعی دارد،در این نوع روکش های ایمپلنت، پودر پرسلن بر روی فلز قرار داده می شود در نهایت روکش سرامیکی برای جلوه ی ظاهری و براقیت روی دندان قرار می گیرد.

ایمپلنت و دندان طبیعی
ایمپلنت و دندان طبیعی

اما مزایای ایمپلنت تنها محدود به زیبایی نمی شود. زیرا روکش روی یک استوانه تیتانیومی که در استخوان جای گرفته قرار می گیرد، این استوانه نقش ریشه دندان را بازی می کند .طی فرآیندی به اسم جوش خوردن، جزئی از استخوان می شود. جوش خوردن ایمپلنت با استخوان به سلامت فک و لثه ها کمک می کند و از تحلیل لثه و استخوان جلوگیری می کند . پس علاوه بر اینکه با کاشت ایمپلنت دندانی  ظاهری همانند دندان خودتان دارید، ایمپلنت ها به جویدن و عملکرد بهتر فک نیز کمک می کنند. تفاوت بین ایمپلنت و دندان طبیعی فرد وجود ندارد، پس همانطور که با دندان های خودتان برخورد می کنید با ایمپلنت ها همانگونه رفتار کنید، آن ها را مسواک کنید، نخ دندان بکشید تا خطری آن ها را تهدید نکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات