سلام و عرض ادب خدمت همهی همکاران عزیزم امروز میخواهم راجع به کوتاه گرفتن روکش ایمپلنت دندان موقع تحویل برایتان توضیح دهم. یا بهاصطلاح بگویم که دلیل آف گرفتن یا کوتاه گرفتن روکشهای ایمپلنت چه چیزی است. قبل از اینکه برایتان توضیح دهم، اول میخواهم بگویم آن اندازهای که ما باید روکشهای ایمپلنت را آف بگیریم چقدراست. آن اندازه به این معنا نیست که ما روکش را در حدی آف بگیریم. که زیبایی دندان بیمار از بین برود، یعنی وقتی بیمار دندانهایش را رویهم قرار میدهم ما بهصورت چشمی ببینیم که فاصلهای در آن ایجاد شده؟ خیر
اندازه کوتاه گرفتن روکش ایمپلنت دندان چقدر است؟
اگر این نکات را رعایت نکنیم و روکش را به بیمار تحویل دهیم و بیمار بعدها به ما مراجعه کند. و بگوید که در غذا جویدن دچار مشکل شدهام و نمیتوانم غذا بجوم. پس باید دقت داشته باشیم. که آف گرفتن به این معنی نیست که بیمار در غذا جویدن دچار مشکل شود یا زیبایی از بین برود و در آنجا فاصله ایجاد شود.کوتاه گرفتن روکش ایمپلنت دندان باید در حدی باشد که ما وقتی کاغذ کاربن را داخل دهان بیمار قرار میدهیم و آن را میکشیم، بهآرامی رد شود. پس آف گرفتن فقط باید در حد رد شدن یک کاغذ کاربن آنهم بهصورت لایت و آرام. خب ما به چه دلیلی باید روکش ایمپلنت را آف بگیریم. چرا اینکا را انجام میدهیم؟ در بیمارانی که قدرت جویدن بالایی دارند و غذا را به محکمی میجوند. مخصوصا در آقایان که وقتی غذا میجوند فشار بیشتری را به سطح دندانها و غذا ایجاد میکنند. ما برای اینکه فشار به روکش ایمپلنت وارد نشود و فیکسچر دچار مشکل نشود، روکش را کمی آف بگیریم .پس در بیمارهایی که قدرت جویدن بالایی دارند و غذا را محکم میجوند. دوم در بیمارانی که شبها در خواب دندان قروچه دارند و وقتیکه می خوابن دندانهای خود را محکم به همدیگر فشار میدهند. ما برای این بیماران نایت گارد را سفارش میکنیم.
نایت گارد چیست؟
یک قالب شیشهای و شفاف است که برای بیماران ساخته میشود که وقتیکه میخواهند بخوابن درون دهان خود در فک بالا یا پایین فرقی نمیکند، در فک روی دندانها قرارمی دهند و وقتی که میخوابند در طول شبانهروز هر فشاری ایجاد شود، آن فشارها به این قالب وارد میشود و مشکلی برای ایمپلنتها به وجود نمیآید . ولی این را خدمت شما عرض کنم که بعضی از بیمارها هستند که نایت گارد را داخل دهان خود نمیتوانم تحمل کنند. وقتی نایت گارد را داخل دهان خود میگذارند حالت تهوع پیدا میکنند و یا حالت خفگی و سنگینی و بههیچعنوان نمیتوانم داخل دهان خود قرار دهند.شما باید دقت داشته باشید که برای این بیماران حتما روکش را به همان اندازه که گفتم آف کنید. یا حتی بیمارانی داریم که در طول روز عادت دارند دندانهای خود را به همدیگر بسابند یا وقتی عصبی و ناراحت میشوند. دندانها را خیلی محکم رویهم فشار میدهند و میسابند، این چیزها را مدنظر داشته باشید و از بیماران خود بپرسید و موقع تحویل روکش ایمپلنت آن حرکتی که گفتم بهاندازه یک کاغذ کاربن، روکش را حتما در این بیماران آف بگیرید حتی اگر از کاغذ کاربن هم بیشتر شد ایرادی ندارد.خب دلیل دیگری که من میگویم در کوتاه گرفتن روکش ایمپلنت دندان این است که وقتی روکش را به بیمار تحویل میدهیم و کمی آف باشد، مسلما دندان مقابل همیشه سوپرا اراپشن پیدا میکند و به خاطر آن سوپرا اراپشن میآید و آن فضای خالی را که ما آف گذاشتیم برمیکند. پس بازهم هیچ ضرورتی وجود ندارد که ما روکش را کمی آف بگیریم.
نقش الیاف پریودنتال چیست ؟
مرحله بعد که باید خدمتتان بگویم این است که دندان همیشه اتصالش به لثه و استخوان به کمک الیاف پریودنتال است. یعنی الیاف پریودنتال است که باعث میشود دندان به لثه و استخوان اتصال پیدا کند. و هنگامیکه ما غذا میجویم، دندان داخل آن حفره دهانی فرو میرود و به تمام جهات حرکت میکند. و هی داخل آن حفره نفوذ میکند. ولی ایمپلنت فاقد این الیاف است. و حرکتی درون هیچ حفره ندارد، ثابت است و درون حفرهای هم نفوذ نمیکند.وقتی شما روکش ایمپلنت را کمی آف میگیرید بعدها که بیمار غذا میجود، دندانش درون آن حفره نفوذ میکند و با روکش ایمپلنت خود در یک ردیف قرار میگیرد. توجه داشته باشید که اگر این کارهایی را که گفتم انجام ندهید، بعدها چه اتفاقی به وجود میآید؟اگر اکوتاه گرفتن روکش ایمپلنت دندان انجام نشود موقع تحویل به این نکات گفتهشده دقت نکنید و از بیمار این نکات را نپرسید، بعدها میبینید که بیمار به شما مراجعه میکند و روکش ایمپلنت توی دستش است و پیچ اباتمنت آن شکسته به دلیل فشارهایی که به آن روکش وارد کرده، پیچ اباتمنت میشکند و گاهی اوقات هم دیدهشده که این فشار ها باعث شل و لق شدن فیکسچر داخل استخوان میشوند. پس حتما در مرحله تحویل پروتز به این نکاتی که گفتم دقت کنید تا جلوی فشارهایی که نباید به این روکش وارد شود را بگیرید.این بود از نکاتی که میتوانستم درباره کوتاه گرفتن روکش ایمپلنت دندان خدمت شما بگویم. انشاءالله در برنامه بعدی در خدمتتان هستم به امید دیدار.
