در حوزه جانشینی دندان با ایمپلنت، تکنیک تصویربرداری قبل ایمپلنت نقطه عطف در برنامهریزی جهت موفقیت در جراحی کاشت ایمپلنت به حساب میآید، آخرین تکنولوژی در تصویربرداری دندانپزشکی cbct میباشد، که انقلابی را در تصویربرداری سهبعدی به دلیل نمایان کردن تصویر از زوایای محوری کرونال و ساجیتال به وجود آورد.
تکنیک تصویربرداری قبل کاشت ایمپلنت
همچنین جریانی از دادههای مفید به پزشک میدهد که پزشک میتواند هرزمان که احتیاج است، با توجه به تصاویر آن را بازسازی کند، همچنین مقدار اشعه تابیدهشده به بیمار کمتر میباشد.
پیشرفتهای اخیر تصویربرداری توموگرافی شامل:
Cbct: این روش از اشعه مخروطی استفاده میکند و تصویر را در هر جهتی با استفاده از نرمافزار خاص بازسازی میکند. این روش همه اطلاعات یک ct را به نمایش درمیآورد، اما در 1.8 درجه تشعشع و با هزینه کمتر این اتفاق میافتد. میکروتوموگرافی: اصطلاح دیگری از ct که برای دستیابی به بخشهای سری سطح ایمپلنت استخوانی استفاده میشود.

Multislice helical ct: این نوع از ct در مقایسه با سی تی معمولی دقت بالایی دارد که کاملا مشهود است و محدودیت انتقال در آن واضح است و باعث ایجاد نوعی روش میشود که به تصویربرداری denta scan معروف است.
توموگرافی تعاملی کامپیوتری: این تکنیک رادیولوژیست را قادر میسازد تا مطالعات حاصل از تصویربرداری را به متخصص بالینی انتقال دهد و پزشک متخصص را قادر میسازد تا از طریق کامپیوتر با این بخش به تعامل بپردازد. یکی از ویژگیهای مهم ict این است که متخصص جراحی رادیولوژیست میتوانند با انتخاب و قرار دادن سیلندرهای دارای اندازه دلخواه که شکل ایمپلنت را در تصاویر شبیهسازی میکنند ، جراحی الکترونیک را انجام دهند.
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی: تصویربرداری MRI یک تکنیک تصویربرداری سهبعدی است که تصویر الکتریکی را دریافت کرده و تصویر دیجیتالی را به نمایش میگذارد. با استفاده از این اسکن میتوان از همه ی بافت بدن عکس انداخت.

تهیه شده در گروه کلینیک دندانپزشکی مدرن
تکنیک تصویربرداری قبل ایمپلنت