درد ایمپلنت دندان -آزاده قربانی مدیر اجرایی کلینیک مدن

درد ایمپلنت دندان چقدر است؟ آیا ایمپلنت درد دارد؟

فهرست مطالب

درد ایمپلنت دندان

در این قسمت می خواهم در مورد درد ایمپلنت دندان صحبت کنم. اما قبل از آن لازم است تشکر کنم از تک‌تک شما عزیزان که با ما همراه هستید به این دلیل که سوالات خود را به گوش ما می‌رسانید. هرسوالی داشته باشید در هر حیطه درمانی در دندانپزشکی زیبایی و ایمپلنت هر سوالی که شاید از دید شما ساده باشد ولی از اهمیت بالایی برخوردار است خوشحالیم که به گوش ما می‌رسد و ما موظف هستیم که در این برنامه به تک‌تک سوالات شما پاسخ دهیم. دوست دارم که بیشتر با ما در ارتباط باشید و بیشتر سوالات خود را بپرسید حتی اگر ساده و قابل مطرح نباشد از دید خودتان به گوش ما برسانید. در ادامه درباره موضوع درد در ایمپلنت دندان توضیحاتی را برایتان می‌دهم.


بیشتر بخوانید:ایمپلنت|صفرتاصدایمپلنت دندان


آیا درد در ایمپلنت دندان وجود دارد؟

سوالاتی که این هفته به گوش من رسیده این بوده که آیا ایمپلنت درد دارد؟ درد در ایمپلنت دندان چقدر است؟ اگر بخواهم صادقانه با شما صحبت کنم هر درمانی چه ساده و چه پیچیده، درمان عمومی یا تخصصی می‌توانم بگویم بله دردهای مختص به خودش را دارد. این دردها در حدی نیست که ما بخواهیم از یک درمان دست بکشیم و عملا شرایط خود را حادتر کنیم.

به دلیل اینکه شرایط درمانی و طرح درمان و اجرای درمان‌ها هرروز دارد پیشرفته‌تر می‌شود فقط به خاطر راحتی شخصی که به آن درمان نیاز دارد این یک مبحث است و مبحث بعدی وقتی یک دندانپزشک قرار است درمانی را برای شما انجام دهد، اگر در طی درمان با درد مواجه شود عملا خودش از انجام دادن آن درمان رضایت ندارد و با خیال راحت درمان را انجام نمی‌دهد. پس من می‌توانم خدمتتان بگویم که انجام درمان دردی را ندارد که شما بخواهید از آن دست بکشید. ولی موردی که هست به دلیل پیشرفت در پروسه‌های درمانی من می‌توانم این قضیه را رد کنم.

شاید شما الان دچار دوگانگی شوید که بلخره درمان ایمپلنت درد دارد یا نه؟

پروسه‌ی ایمپلنت پروسه‌ای است که ما ناحیه بی‌دندانی داریم یا ناحیه‌ای داریم که آن دندان باید کشیده شود و بعد ما به فکر جایگزین آن باشیم. می‌توانم بگویم ایمپلنت از کشیدن دندان در حال حاضر راحت‌تر است، به دلیل اینکه قبل از اینکه شما بخواهید درمانی را انجام دهید، دندانی را بکشید یا ایمپلنت انجام دهید کلا ناحیه‌ای که قرار است درمان انجام شود کاملا بی‌حس می‌شود و شما مواجه هستید با یک درد مختصری که ما برای آن‌هم چاره‌ای اندیشیدیم از اسپری‌هایی استفاده می‌کنیم که آن ناحیه را بی‌حس می‌کند به‌صورت موضعی در حدی که ورود سوزن به آن ناحیه را شما متوجه نشوید.

پس یک پروسه‌ای را داشتیم که شاید درد داشته باشد در هنگام تزریق که آن هم یک راهکاری برایش اندیشیدیم. پس تا اینجای کار که بی‌حسی صورت گرفته شما دردی نکشیدید. مرحله‌ی بعدی پایه گزاری ایمپلنت است که به اصطلاح فیکسچر داخل استخوان شما کار گذاشته می‌شود که با عکس تخصصی به نام CBCT و سی‌تی‌اسکن که ضخامت، قطر و آن حجم از استخوان که قرار است جراح در آن ناحیه کار انجام دهد کاملا توسط متخصصین بررسی‌شده و دقیقا مشخص است که کجا قرار است پایه ایمپلنت گذاشته شود.

روش‌هایی آمده که حتی نیاز به جدا کردن یا باز کردن لثه ندارد که به اصطلاح پانچ است که بدون اینکه برشی در لثه شما به وجود بیاید آن ناحیه پانچ می‌شود و پایه ایمپلنت قرار می‌گیرد پس این هم یک پروسه‌ای است که پیشرفت کرده به دلیل اینکه دردی به سراغ شما نیاید. موضوعی که هست من می‌توانم یک تایمی را حدودا به شما اعلام کنم که سختی کاری که وجود دارد با درد که قرار است شما تحمل کنید نیست.

فیکسچر داخل استخوان
فیکسچر داخل استخوان

مدت قرار گرفتن پایه ایمپلنت

از زمانی که لثه‌ای قرار است آماده شود برای اینکه ایمپلنت در آنجا قرار بگیرد تا زمانی که پایه ایمپلنت در آنجا قرار بگیرد و بخیه‌ها زده شود شاید 15 دقیقه زمان ببرد که در کیس های مختلف متفاوت است شاید زمان بیشتری یا زمان کمتری ببرد ولی میانگین زمانی که قرار دادن به یک پروسه تقریبا 15 دقیقه است.

مرحله‌ی بعدی برمی‌گردد به یک ماه بعد از اینکه پایه ایمپلنت را برای شما گذاشته‌اند و نوبت به این می‌رسد که ما برای شما یک فرم دهی لثه قرار می‌دهیم به اصطلاح پزشکی در آن ناحیه هیلینگ بسته می‌شود. چرا این کار را می‌کنند؟ آن ناحیه‌ای که فیکسچر قرارگرفته توسط لثه شما پوشیده می‌شود و به دلیل اینکه بعد از 3 یا شش ماه برحسب شرایط استخوانی شما که جراح مجوز اینکه کی پروتز برای شما ساخته شود، ما می‌خواهیم آن پروسه هیلینگ یا فرم دهنده‌ی لثه را برایتان انجام دهیم.

روی لثه‌ی شما اندازه‌ی اینکه دهانه‌ی فیکسچر مشخص شود یک شکاف کوچک داده می‌شود یک بی‌حسی موضعی صورت می‌گیرد که اصلا قرار نیست که شما درد خیلی غیرقابل تحملی را داشته باشید. پس تا اینجای کار هم ما زیاد از درد عجیب و غریبی صحبت نکردیم.
هیلینگ را برای شما می‌گذارند و عملا شما را آماده می‌کنند برای آن تصمیمی که گرفتید برای آن ناحیه‌ای که بی‌دندانی است شما دارید آماده می‌شوید. بعد از اینکه یک ماه بسته به شرایط مجوز شروع پروتز شما رسید دیگر به مرحله‌ای می‌رسید که حتی این بی‌حسی‌های کوچک را هم ندارید و اصلا دردی متوجه شما نمی‌شود. این یک پروسه‌ای هست که می‌توانم بگویم که مختصری است که بدانید روند ایمپلنت به چه صورت است.

درد در ایمپلنت دندان بعد از جراحی

سوالی که از ما می‌شود این است که بلخره من پایه ایمپلنت را گذاشتم آیا بعدش درد دارد؟ دردهایی که بعد از جراحی به سراغ شما می‌آید دردهایی است که بلخره یک عضوی از دهان شما خارج شده و نیاز دارد بافت‌های اطراف آنچه در هنگام کشیدن دندان و چه در هنگامی‌که پایه ایمپلنت را می‌گذاریم باید خودشان را بازسازی کنند و عملا هیلینگ در آن ناحیه صورت بگیرد یعنی بهبود شرایط بافت‌های اطراف آن ناحیه که جراحی صورت گرفته. شاید به فکر این باشید که دردی می‌آید بله دردی به سراغ شما می‌آید که قابل کنترل است.

تجویز مسکن بعد از جراحی ایمپلنت

پس از اتمام پروسه جراحی در کلینیک دندانپزشکی ، جراح شما با تجویز مسکن‌هایی که به شما می‌دهند برحسب: 1- سیستم بدنی شما 2- دهان شویه هایی که برای شما تجویز می‌شود این درد را تقریبا به مینیموم خودش می‌رساند و شما می‌توانید روزمرگی را داشته باشید و از کار و پروسه روزانه خود جا نمی‌مانید. ولی یک سوالی که از ما پرسیده می‌شود این است که بهترین مسکن که ما می‌توانیم مصرف کنیم چیست؟

خودتان بهتر از من شاید مطلع باشید که هرکدام از ما شرایط سیستمی خاصی داریم شاید با یک مشکل خاصی مواجه هستیم که شاید خودمان بهتر میدانیم چه دارویی را باید استفاده کنیم، آیا حساسیت دارویی داریم؟ آیا مشکل معده داریم؟ آیا تداخل دارویی داریم؟ پس من اینجا نمی‌توانم واحدی را معرفی کنم که شماها بتوانید از آن استفاده کنید. ولی مسکن‌های متعددی هست که توسط دندانپزشک تخصصی برای شما تجویز می‌شود که روی دردتان زمانی که نیاز داشته باشید به آن پاسخ می‌دهد و مشکل شما را حل می‌کند.

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان 

1- مصرف دخانیات ممنوع

برای جلوگیری از درد در ایمپلنت دندان تا 48 ساعت اجازه مصرف از دوخانیات را ندارید، ما نیاز داریم در آن ناحیه‌ای که جراحی صورت گرفته خون‌رسانی قوی به آن ناحیه شود که سلول‌های اطراف بتوانند بافت ترمیم کنند. اگر ما سیگار بکشیم باعث می‌شود.

این خون‌رسانی خیلی ضعیف صورت بگیرد و عملا سمومی که باید از بدن ما خارج شود و یا مواد غذایی که باید به آن ناحیه رسیده شود خیلی با درصد کمی این اتفاق میفتد و بعد مشکلی را برای ما به وجود می‌آورد که درد بسیار شدیدی در آن ناحیه به وجود می‌آید که شما فکر کنید که تازه جراحی برای شما صورت می‌گیرد.

ولی این عدم رعایت ما هست که اگر سیگار بکشیم به دلیل اینکه در آن ناحیه شرایط ترمیم خیلی با تاخیر صورت می‌گیرد عملا درد بسیار شدیدی در آن ناحیه می‌آید و عفونت را به همراه دارد پس اکیدا از کشیدن سیگار و مصرف دوخانیات تا 48 ساعت بعد از جراحی خودداری کنید.

درد در ایمپلنت دندان

2- استفاده از مواد غذایی نرم

خیلی رابطه خوبی برقرار کنید با مواد غذایی که نرم هستند به دلیل اینکه وقتی ناحیه‌ای جراحی شده بهتر است که فشار کمی در آن ناحیه باشد عملا تحت‌فشار نباشد. پس بهتره خیلی از ما که خیلی از عاداتی را داریم که مجبوریم یک زمانی برای صلاح خودمان آن هارا طی بازه‌ی زمانی تغییر دهیم.

سعی کنید به مدت 3 شب زودتر به رخت خواب بروید و تایم استراحت خود را بیشتر کنید و هنگامی‌که قرار است استراحت کنید بهتر است گردن شما بالاتر از سطحی باشد یا بالشتی که روزانه از آن استفاده می‌کنید. یعنی از دو یا سه بالشت استفاده کنید تا گردن بالاتر از بقیه سطح بدن باشد این باعث می‌شود که در آن ناحیه درد کمتری تحمل کنید و عملا خودتان زمانی که استراحت می‌کنید و استراحتتان به اتمام رسید یک سبکی را در صورت خود احساس می‌کنید.

3-فشار وارد کردن به ایمپلنت

شدیدا استفاده از نی یا فشار واردکردن به ناحیه جراحی را ما ممنوع می‌کنیم.

4-استفاده از نوشیدنی های خنک

برای جلوگیری از درد در ایمپلنت دندان مورد دیگری که هست سعی کنید در روز از نوشیدنی‌های خنک آبمیوه، شیر، آب در حجم بالا استفاده کنید که باعث می‌شود بافت‌های اطراف خیلی سریع‌ترم ترمیم شوند.

5-استفاده از پک یخ

زمانی که شما جراحی انجام می‌دهید از پک یخ استفاده کنید تقریبا 10 دقیقه پک یخ را در ناحیه‌ای که جراحی‌شده نگه داریم و بعد 10 دقیقه استراحت کنید و به مدت 3 ساعت این پروسه را ادامه دهید چون باعث می‌شود آن درد شما تورمی که شاید قرار باشد بعد از جراحی برحسب شرایط سیستمی شما به سراغ شما بیاید به تعویق بیفتد و یا اصلا کمرنگ‌تر باشد.

درد در ایمپلنت دندان

عفونت و تورم صورت بعد از جراحی 

سوالی که پیش آمده این بوده که خیلی‌ها پرسیدند آیا بعد از جراحی صورتمان تورم می‌کند؟ آیا دچار کبودی می‌شود؟بله به صورت روتین شاید سیستم بدنی هر فرد با فرد دیگر فرق داشته باشد برای خیلی‌ها وقتی جراحی انجام می‌دهند که یکی از میهمانان کلینیک که جراحی انجام داده بودند و خلبان بودند دقیقا به این نکته اشاره کردند که چرا من جراحی انجام دادم و هیچ تورم و کبودی در صورت من ظاهر نشد.

شرایط سیستمی بدن ایشان خوری بود که هیچ واکنشی نشان نداد و هیچ تغییری نکرد ولی برای خیلی از افراد ممکن است تورم داشته باشد گه گذرا است و توسط همین کمپرس آب یخ و بعد آب گرم باعث می‌شود که این پروسه خیلی زودتر به اتمام برسد.خیلی‌ها ممکن است جراحی‌هایی داشته باشند کنار ایمپلنت که آن جراحی‌ها باعث می‌شود شاید کبودی داشته باشد. به فرض جراحی سینوس لیفت، ما در فک بالا اگر قرار باشد ایمپلنتی گذاشته شود و نیاز داشته باشیم به جراحی سینوس بله در خیلی از افراد ممکن است خونریزی بینی، خونریزی از داخل دهان و کبودی زیر چشم را داشته باشند که کاملا امری طبیعی است و اصلا نگران نباشیم.

خیلی‌ها سوال می‌کنند که آیا ایمپلنتی که برای ما گذاشته شده دچار عفونت می‌شود؟

اگر به‌صورت روتین بخواهیم پیش بریم نه اگر در شرایط خیلی خوبی پیش رود و مشکلی نباشد شاید اصلا عفونتی در آن ناحیه اتفاق نیفتد و عملا پروسه درمانی ما سیر معمولی خود را سپری کند. اما خیلی وقت‌ها برای یک سری از افراد ممکن است لثه به دلیل اینکه شاید استفاده از روش پانچ را نداشته‌ایم لثه باید برش خورده شود و اگر در آن ناحیه مراقبت‌های بعدی که جراح می‌دهد استفاده از مسکن‌ها، آرام‌بخش‌ها، دهان‌شوی‌هایی که برایشان تجویز می‌شود .

اگر تجویز نشود شاید بافت‌های اطراف دچار عفونت شوند تقریبا اگر پاکتی کنار ایمپلنت به وجود بیاید این پاکت مرز بین دندان و لثه که در زمانی که ما ایمپلنت را انجام می‌دهیم می‌شود پایه ایمپلنت و لثه بین 4 یا 5 میل باشد می‌توانیم به این قضیه شک کنیم که عفونت متوجه دندان ما شده و عملا جراح مراقبت‌های خودش را مثل پاکسازی آن ناحیه انجام می‌دهد که به پروسه حاد شدن نرسد و عملا باعث نشود که خارج کردن ایمپلنت را در آن ناحیه انجام دهد.

پس همه‌ی ما متوجه عفونت ایمپلنت نمی‌شویم مگر در شرایط خاص یا اگر مشکل لثه‌ای با ما همراه بوده از گذشته و نیاز به مراقبت‌هایی داشته که شاید یک سهل انگاری هایی صورت گرفته و باعث شده این قضیه تشدید شده در ایمپلنت ما. پس پروسه‌ی ایمپلنت، پروسه‌ای نیست که ما بخواهیم از آن فرار کنیم یک پروسه‌ی ساده‌ای است شاید در گذشته آن اوایل که این پروسه داخل کشور ما شده بود شاید پیچیدگی‌های خاص خودش را داشت ولی الان در حال حاضر با امکاناتی که در کلینیک‌ها وجود دارد و با مهارت‌هایی که جراهان ما بدست آورده‌اند می‌توانیم بگوییم اصلا جای نگرانی نیست.

در نهایت:

اگر باز سوالی بود در ارتباط با همین مراحلی که خدمتتان عرض کردم شاید نیاز باشد خیلی جزئی‌تر وارد این مباحث شوید دوست دارم که از طریق شبکه‌های مجازی ما از طریق سایت ما از طریق سایت‌هایی که 24 ساعته در خدمتتان هستند سوالات خود را به گوش ما برسانید و ما موظف هستیم که در این برنامه به تک‌تک سوالات شما پاسخ دهیم. امیدوارم هیچ‌کدام از شما عزیزان نیاز به درمان‌های پیچیده نداشته باشید و زودتر با بالا رفتن سطح آگاهیتان به انجام درمان‌های خود بپردازید.

بسیاری از افراد از کاشت ایمپلنت ترس دارند، طبیعتا این ترس عادی است و بزرگترین سوال میزان درد آن است.ترس از درد منطقی است، اما امروزه تکنولوژی، کاشت ایمپلنت, را راحت تر کرده است.برای اینکه از میزان درد کاشت ایمپلنت, آگاه شوید،باید ابتدا درک خوبی از علت درد ایمپلنت دندان و کل فرآیند داشته باشید، چرا که کاشت ایمپلنت, برای هر بیمار بسته به شرایط متفاوت است

کمپرس آب سرد و گرم

راه کارهای مبارزه با درد پس از جراحی ایمپلنت دندان

  • از دستورالعمل پزشک پیروی کنید
  • از مسکن ها به درستی استفاده کنید
  • کیسه یخ ضروری است
  • لثه هایتان را با آب نمک بشویید
  • غذاهای سردو نرم بخورید
  • مسواک و نخ دندان را مرتبا استفاده کنید

قبل از شروع جراحی کاشت ایمپلنت ، معمولا بی حسی کامل انجام می شود، همچنین پس از جراحی نیز از مسکن برای رفع درد استفاده می شود، اما درد اندک پس از جراحی طبیعی است ، در صورتی که  میزان درد در محل کاشت ایمپلنت شدید باشد، باید علت درد بعد از ایمپلنت را جدی گرفت. با وجودی که علائم کلینیکی و رادیوگرافیکی، میزان عوارض در ایمپلنت دندان را نشان می دهند، می توان گفت تشخیص علت درد بیمار زمانی که همه پارامترها در آن نرمال است، می تواند نا امید کننده باشد، با مطالعات گسترده به این نتیجه رسیده اند که چند عامل می تواند درد پس از جراحی ایمپلنت را ایجاد کند، که هنوز ابهاماتی در تشخیص آن َها وجود دارد. درد شدید پس از ایمپلنت دندان زمانی که عوامل رادیوگرافیکی و بالینی طبیعی هستند یک فریب محسوب می شود.

علت درد بعد از ایمپلنت چیست؟

علائم بالینی که درد ناشی از آن به خاطر بیماری هایی همچون پری ایمپلنتایتیس یا التهاب اطراف ایمپلنت است شامل:
خونریزی بعد از پروب، افزایش عمق پروب، ترشح چرک، بافت شکننده، زخم و … می باشد. به هر حال زمانی که علائم طبیعی است و تنها مشکل ممکن است درد باشد، چه کار باید کرد؟ در این مبحث درباره درد و علائمی که باعث ایجاد درد می شود صحبت خواهیم کرد، inferior alveolar nerve که از کانال آلوئولار اینفریور خارج می شود، این نقطه به عنوان منطقه امن شناخته می شود، و در صورت ضربه به این قسمت در هنگام ایمپلنت ، خونریزی و بی حسی در این مکان به وجود می آید.

استفاده از بافت کراتینیزه ناکافی در اطراف روکش ایمپلنت

  • برخی مطالعات پیشنهاد کرده اند که فقدان بافت کراتینی می تواند منجر به ایجاد درد پس از ایمپلنت دندان شود، این نشانه هم هنگام مسواک زدن ، خوردن غذا و … ایجاد می شود.

    تماس ناهنجار ایمپلنت با استخوان:

    زمانی که بافت فیبرینی استخوان بدن را احاطه می کند، باعث می شود تماس ایمپلنت با استخوان ضعیف باشد، در این مواقع تصویر رادیوگرافی سطح تماس ایمپلنت با استخوان را طبیعی و نرمال نشان می دهد، اما بیمار احساس درد می کند.

    عوامل خطرساز دردزا:

    برخی عوامل خطر ممکن است، باعث ایجاد درد پس از ایمپلنت شوند، این عوامل عبارتند از :
    اختلالات حساسیت و درد عضلانی، درد مزمن، افسردگی، اضطراب و غیره.این عوامل می توانند به علل ناشناخته درد ایجاد کنند، که این عامل نیز باعث ایجاد درد پس از کاشت ایمپلنت می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات