اهمیت گرفتن PA در ایمپلنت

فهرست مطالب

اهمیت گرفتن PA در هر یک از مراحل ایمپلنت :

ممکن است در هر یک از مراحل ایمپلنت یک سری چالش ها و مشکلاتی وجود داشته باشد که دلیل این مشکلات و چالش ها ندانیم ؛ می توان با گرفتن PA کمک گرفت و از صحت کار مطلع شوید و با خیال راحت از یک مرحله به مرحله ی دیگر بروید ، می توانید در هر کدام از مراحل ایمپلنت با گرفتن PA از نشست کارها اطمینان حاصل کنید و اگر در همان مرحله خطایی وجود داشت می توانید از آن خطا جلوگیری کنید و اجازه ندهید با این خطا و مشکل به مرحله ی بعدی بروید و باز بخواهید در نهایت آن را تجدید کنید .

پس گرفتن PA در هر مرحله از مراحل ایمپلنت می تواند خیلی کمک کننده باشد و جلوی مشکلات را بگیرد ، وقتی برای بیمار قالب گیری می شود به عنوان پزشک پروتز اولین کاری که باید انجام  دهید میتوانید مطلع شوید ، فیکسچری که در داخل فک بیمار کار گذاشته شده به صورت استریت می باشد یا زاویه دار ، شما می توانید یک PA  از دهان بیمار بگیرید .

یا حتی با گرفتن PA می توانید اطمینان حاصل کنید که آیا الان فیکسچر برای قالب گیری مناسب است یا خیر ، اگر در اطراف فیکسچر رادیولوسنسی مشاهده کردید می تواند نشان دهنده ی این باشد که استخوان سازی در آن ناحیه خوب انجام نشده و فیکسچر شما در واقع آماده قالب گیری نمی باشد ، می توانید کار را متوقف کنید بدون اینکه هیلینگ بیمار را باز کنید و آن را در اختیار جراح قرار دهید و با وی مشورت کنید زمانی که PA را آماده کردید به جراح نشان داده و با وی صحبت کنید که می توانید قالب گیری را انجام  دهید یا خیر .

مرحله قالب گیری :

در صورتی که فیکسچر آماده ی قالب گیری باشد و با این فرض که می دانید فیکسچر به صورت زاویه دار می باشد و یا به صورت استریت ، وارد مرحله ی قالب گیری می شوید ، در قالب گیری کاری که انجام می دهید این است که ایمپرشن کوپینگ ها را در داخل دهان بیمار هگز می کنید . ایمپرشن کوپینگ ها در واقع قطعاتی می باشند که برای قالب گیری روکش ایمپلنت استفاده می شوند ، وقتی ایمپرشن کوپینگ را در داخل دهان هگز کردید گاهی اوقات شما از هگز آن مطمئن هستید ولی وقتی PA میگیرید در داخل آن نقطه گپی را مشاهده می کنید که همین کار شما را به خطا می اندازد و این نشان دهنده ی این می باشد که ایمپرشن کوپینگ کاملا هگز نشده و مانعی در آنجا وجود دارد که این مانع حتی می تواند لثه بیمار باشد ؛ پس در این مرحله بعد از بستن ایمپرشن کوپینگ با هر برندی حتی اگر اطمینان دارید که کاملا ایمپرشن کوپینگ هگز شده حتما باز هم یک PA  بگیرید و نگاه کنید که گپ و فاصله ای آن جا نباشد .

مرحله امتحان ابوتمند و فریم :

مرحله ی بعد امتحان ابوتمند و فریم می باشد که مرحله بسیار مهم و قبل از تحویل به بیمار می باشد ، در این مرحله هم حتما PA تشخیصی گرفته شود . وقتی ابوتمند را در داخل دهان بیمار بستید و روکش را قرار دادید یک PA  بگیرید و مطمئن شوید که ابوتمند کاملا نشسته یا خیر ، خیلی وقت ها پیچ ابوتمند را سفت می کنید ولی وقتی PA  میگیرید باز هم یک گپ مشاهده می کنید و شما می بینید که بین ابوتمند و فیکسچر فاصله افتاده است که اکثرا دلیل آن می تواند لثه ی اطراف بیمار باشد که مانع قرار گرفتن ابوتمند در جای خود میشود ، شما می توانید هیلینگ را خارج کنید و یک هیلینگ درشت تر در داخل دهان بیمار ببندید و به وی حداکثر یک روز زمان بدهید که آن لثه و هیلینگ جا باز کند تا لثه ی بیمار کنار زده شود و بعد ابوتمند را خیلی راحت در داخل دهان بیمار می بندید؛ حتما دوباره PA بگیرید و مطمئن شوید که ابوتمند سر جای خود نشسته است ، کار دیگری که می توانید انجام دهید این است که فریم را با گرفتن PA  چک کنید که این فریم کاملا با لبه ی مارجین ابوتمند منطبق شده باشد و فاصله ای در آن قسمت وجود نداشته باشد .

مرحله ی امتحان پرسلن :

بعد از مرحله ی امتحان ابوتمند و فریم که خیالمان راحت شد که مشکل و یا گپی وجود ندارد وارد مرحله ی امتحان پرسلن می شویم که باز هم می توان PA گرفت و از نشست روکش کاملا مطلع شد . خیلی وقت ها کانتکت ها مانع نشست روکش می شوند و نمی گذارند روکش ایمپلنت سر جای خود بنشیند ، پس در این مواقع یک PA  بگیرید و ببینید که آیا روکش نشسته است یا خیر . اگر روکش  خوب جا نگرفته می توان روکش را درآورد و خیلی آرام از کانتکت های مزیال و دیستال برگردید و مشکلات را برطرف کنید که روکش کاملا سر جای خود  قرار گیرد و بعد با خیال راحت روکش را به بیمار تحویل دهید .

اهمیت گرفتن PA
ایمپلنت دندان

 

پس حتما در هر کدام از مراحل ایمپلنت از گرفتن PA  غافل نشوید ؛ گرفتن PA باعث می شود که هر مرحله بدون وجود مشکل پیش رود و فاصله ای در هیچ مرحله ای وجود نداشته باشد. شما می توانید PA هایی که در هر مرحله می گیرید برای مسئول لابراتوار ارسال کنید که مسئولان آن ها از دید خودشان را ببینند و به مرحله ی بعد بروند .

جهت مطالعه مراحل کاشت ایمپلنت دندان کلیک نمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات