وقتتون بخیر این قسمت از برنامه درمورد پروتز ایمپلنت میخواهم صحبتی داشته باشم. پروتز در اصطلاح دندان پزشکی به معنی جایگزینی بی دندانی است، که میتواند هم تک واحدی باشد و هم بی دندانی کامل باشد. ایمپلنت دارای دو فاز است، فاز اول فاز جراحی است که میتواند به صورت تک مرحله ای و یا دو مرحله ای استفاده شود. فاز دوم فاز پروتز است. با ما همراه باشید برای فاز دوم. در این قسمت از برنامه قالبگیری پروتز ایمپلنت به روش اپن تری را براتون توضیح دادم که یکی از پرکاربرد ترین روشی است که خطای کمتری دارد.
موارد مورد نیاز قالبگیری پروتز ایمپلنت
اولین قدمی که در شروع پروتز داریم یک قالب با سطح جدید است. این قالب قرار است شبیه ساز دهان بیمار برای ما باشد. برای چی قالب میگیریم ، این قالب قرار است چه دیتاهایی را از دهان بیمار روی کست برای ما داشته باشد. قرار است پوزیشن فیکسچر، زاویه فیکسچر، عمق لثه، نوع کانکشن و ایمرجنس پروفایل داخل دهان بیمار را برای ما روی کست داشته باشد. ازچه متریالی باید استفاده کنیم که بتوانیم یک قالب تهیه کنیم . هوی بادی و لایت بادی . هوی بادی در واقع فضای خالی تری را پر میکند و لایت بادی ثبت جزئیات را انجام میدهد. دورالی و نخ دندان که جلوتر براتون توضیح میدم که چه استفاده ای ازشون میتوانیم داشته باشیم . تری مناسب ، تری مناسب هم میتواند اسپشیال تری باشد در واقع همان تری اختصاصی ، هم میتواند استاک تری باشد که با توجه به کیسی که انجام میدهیم انتخاب میشود.

اسکرودرایور در واقع همان آچار است که باید مخصوص همون برند تهیه شود. ایمپرشن کوپینگ باید مخصوص خود فیکسچر باشد و از لحاظ فلت بورن بهش بخورد. و آنالوگ درواقع شبیه ساز فیکسچر داخل دهان بیمار است . با اسکرودرایور هلینگ ها را خیلی آروم باز میکنیم. و ایمپرشن کوپینگ را که در واقع هگز مخصوص به خودش را دارد با هگز ایمپرشن داخل دهان بیمار باید باهم ببندیم. اگر تعداد واحدهای ایمپرشن کوپینگ بیشتر از یک واحد بود باید ایمپرشن کوپینگ هارا به هم اسپیلینت کنیم در واقع یعنی باید با نخ دندان مثل یک پل به هم وصل کنیم و با ماده ای به نام دورالی به هم وصل کنیم. باید حدفاصل دورالی با لثه بیمار رعایت شود تا بتوانیم آن قسمت را ثبت دقیقی داشته باشیم. نکته دیگر این است که دورالی برای سفت شدن از خودش گرما تولید میکند. و گرما باعث شیرین کیج میشود. برای از بین بردن شیرین کیج سطح ایمپرشن کوپینگ هارا کات میکنیم و دوباره به هم اسپیلینت میکنیم. تری مناسب را که انتخاب کردیم و از قبل اون ناحیه که قرار است قالبگیری پروتز ایمپلنت شود را سوراخ میکنیم.

از پوتی استفاده میکنیم که قرار است فضای خالی تری مارا پر کند. و لایت بادی اولین کاری را که میکنیم باید به صورت همزمان انجام شود. لایت بادی را اطراف ایمپرشن میریزیم و همزمان با آن ، این دو مواد را باهم میکس میکنیم. و لایت بادی را روی پوتی تزریق کنیم. باید دقت کنید که دست شما به صورت عمودی داخل دهان بیمار بگذارید و فشار بدهید . فشار دو دست باید به یک اندازه باشد. وقتی که گذاشتید آن فضای خالی را باید خالی کنید از روش و سر ایمپرشن کوپینگ ها را روی تری پیدا کنید. همچنان باید نگه دارید تا ستینگ تایم قالب بگذرد.
ستینگ تایم قالب ما گذشت و باید با اسکرودرایور ایمپرشن هارا باز کنیم . خیلی آروم باید باز کنید که ایمپرشن داخل دهان بیمار تکان نخورد و قالب را خراب نکند. وقتی که ایمپرشن هارا باز کردیم بلافاصله تری را از داخل دهان بیمار خارج نکنید. چند لحظه ای صبوری کنید تا خودش آزاد شود. و بعد میتوانیم تری را از دهان بیمار خارج کنیم. تری را سعی کنید خودتان ممیزی کنید. باید بردر ها ثبت بشه و کش اومدگی نداشته باشد، پارگی نداشته باشد و از همه مهمتر ایمپرشن کوپینگ هایی که داخل قالب هستند نباید لقی داشته باشد. و بعد از اینکه مطمئن شدین که ثبت درستی داشتید. آنالوگ را میبندیم. که باید این دو هگز را باهم درگیر کند. این کار هم میتواند توسط دندان پزشک انجام شود و هم میتواند توسط سرپرست لابراتوار انجام شود.دربرنامه های بعدی بیشتر براتون درباره قالبگیری پروتز ایمپلنت توضیح میدم با ما همراه باشید
تهیه شده در گروه کلینیک دندانپزشکی مدرن