رابطه بهداشت دهان و بیماری قلبی

ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی

فهرست مطالب

ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی نیز امکان پذیر است، البته باید به این نکته توجه کرد که میان مشکلات لثه و بی دندانی با بیماری های قلبی ارتباطی وجود دارد . بنا به گفته محققین مشکلات مربوط به دندان و دهان مثل بیماری های لثه ای و از دست دادن دندان  دلایل متعددی می تواند داشته باشد.  این مشکلات می تواند ارثی باشد یا بخاطر برخی بیماری ها مثل دیابت یا رژیم غذایی نامناسب و یا سیگار کشیدن باشد.

آیا از دست دادن دندان در میان سالی ارتباطی به بیماری های قلبی دارد؟

از دست دادن دندان در میان سالی احتمالا بخاطر التهاب و عفونت لثه است، اما مشخص نیست تا  چه حد این اتفاق در بیماری های قلبی عروقی تاثیرگذار است.

برای بررسی این موضوع محققین دانشگاه هاروارد آمریکا و تولان به پژوهش پرداخته اند و تاثیر از دست دادن دندان را در بیماری های قلبی عروقی بررسی کردند.

نتایج این پژوهش نشان داد افرادی که در میان سالی دو یا چند دندان از دست داده اند ۱۶٪  احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در آنها بیشتر بوده  است.

افرادی که فقط یک دندان از دست داده بودند با افراد عادی تفاوتی نداشتند و در خطر ابتلا به این بیماری قلبی نبودند.

انجمن سلامت آمریکا در پژوهشی به بررسی علل این موضوع پرداخت.این موضوع ارتباط  بین بیماری های لثه ای و قلبی را روشن کرد.افرادی که سطح عفونت بالایی در ناحیه دهان و لثه داشتند، بیشترین میزان گرفتگی  شریان های قلبی درآنها مشاهده شده بود .

بیماری لثه حاصل عفونت های مزمن است و چنانچه این باکتری ها و عفونت ها از بین نروند باعث ضخیم شدن دیواره های رگ در کل بدن می شوند.گرفتگی و ضخیم شدن رگ ها منجر به حملات قلبی و سکته می شود.

از طرفی از دست دادن  بیش از ۲ دندان در میان سالی اغلب بخاطر عفونت و وجود باکتری در لثه و بافت های نرم است.پس کاملا مراقب سلامت دندان و دهان خود باشید چرا که از دست دادن دندان نشانه ی خوبی نیست.

ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی
ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی
ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی

اگر در میان سالی دندان از دست دادیم چه کار کنیم؟

علم دندانپزشکی و جامعه ی پزشکان راه حل های مناسبی برای آن ارايه کرده اند.امروزه متخصصین ایمپلنت و لثه با کاشت ایمپلنت تحول چشمگیری در این زمینه به وجود آورده اند. با مراجعه به متخصصین این حوزه می توان جلوی عفونت ها و التهابات موجود را گرفت و اقدام به کاشت دندان کرد. ایملپنت ها برخلاف دیگر روش های جایگزینی دندان ساختار دندان را از ریشه تا تاج دندان به طور کامل بازیابی می کنند. ایمپلنت ها علاوه بر استحکام و ثبات بالا، از تحلیل استخوان جلوگیری می کنند و با همه ی عوارض  از دست دادن دندان مقابله می کنند، همچنین  ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند.پس با ایمپلنت دندان  زیبایی و توانایی جویدن و صحبت کردن قابل جبران است و  از تحلیل استخوان وابتلا به  بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند.

اگر بیماری قلبی داریم آیا می توانیم ایمپلنت بکاریم؟

افرادی که بیماری های قلبی دارند  معمولا در فرآیندهای درمانی جزیی هم دچار مشکل می شوند.مشکل از داروهایی است که این افراد مصرف می کنند؛این بیماران بخاطر تنگی شریان های قلبی و استفاده از استنت ها در رگ هایشان از داروهای رقیق کننده ی خون استفاده می کنند. معمولا به همین خاطر حین جراحی این افراد ، پزشک با مشکل مواجه می شود.  جراحی کاشت ایمپلنت هم از این قاعده مستثنی نیست.

 ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی به چه صورت است؟

امروزه روش های کم تهاجمی برای کاشت ایمپلنت معرفی شده است. با این روش بیمارانی که مشکل قلبی دارند می توانند دندان بکارند بدون آن که اختلالی در مصرف داروهای رقیق کننده و ضد انعقاد خون آن ها ایجاد شود.

مجله متخصصان ایمپلنت ، دو روش برای کاشت  ایمپلنت بدون برش لثه (flapless surgical (technique را مطرح کرده اند که با روش های قدیمی کاشت ایمپلنت متفاوت است.

آن ها معتقدند با دریل کردن مستقیم بافت های نرم و رسیدن به استخوان می توان میزان خون ریزی، زمان جراحی و درد و التهاب بعد از جراحی را کاهش داد. مطمینا این خبر بسیار خوبی برای این دسته از بیماران است، اما چندین نکته باید بررسی شوند.

شرایط کاشت ایمپلنت در بیماران قلبی

یکی از موارد مورد بحث این است که آیا  این دسته  از بیماران باید داروهای رقیق کننده را قبل از جراحی قطع کنند یا خیر، چرا که شرایط هر بیمار با دیگری متفاوت است و این کار باید با هماهنگی پزشک متخصص قلب و ایمپلنت انجام شود.

اما تابحال مطالعات در رابطه با جراحی بدون برش لثه نتایج رضایت بخشی را به دنبال داشته است چراکه اختلالی در داروهای مصرفی ایجاد نکرده است. پس در درجه ی اول سعی کنید مراقب سلامت دهان و دندان هایتان باشید چرا که سلامت کل بدن شما را تحت تاثیر قرار می دهد.

 در نهایت چنانچه دچار مشکلات قلبی عروقی شدید با توجه به روش های نوین و متفاوت می توان دندان از دست رفته را با ایمپلنت ها جایگزین کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات