کاشت ایمپلنت یک روزه با روکش دندان

شرایط ایمپلنت فوری

فهرست مطالب

ایمپلنت فوری یا یک روزه امروزه جزوه جدیدترین و پیشرفته ترین حالت درمان دندان از دست رفته است که شرایط خاصی برای اجرای این حالت وجود دارد که باید مورد تایید پزشک کلینیک دندانپزشکی واقع شود که در این مقایله شرایط ایمپلنت فوری را به طور مفصل توضیح میدهیم .

شروط ایمپلنت فوری

در شرایط ایمپلنت فوری شخص بیمار باید دارای بافت نرم در دهان و دارای شرایط استخوانی مناسب در استخوان فک باشد یعنی استخوان شخص بیمار دچار تحلیل نبوده و سلامتی فک و دهان بیمار مورد تایید پزشک باشد تا بتواند مراحل ایمپلنت یک روزه  را آغاز کند . کلینیک مدرن یک فیلم در رابطه با مراحل درمانی ایمپلنت فوری تهیه کرده است که میتوانید در زیر همین مطلب مشاهده فرمایید .

مراحل کاشت ایمپلنت فوری 

به طور کلی ایمپلنت شامل دو نوع کلی است که با نظر پزشک که بسته به شرایط بیمار دارد یکی را تایید میکند

  • ایمپلنت سنتی
  • ایمپلنت فوری یا یک روزه

مرحله اول

بررسی شرایط بیمار از لحاظ بافت نرم و تراکم استخوان از مهم ترین قسمت ها میباشد که باید به صورت کامل و دقیق چک شود تا بعد از بررسی های لازم و ارزیابی مشخص شود که بیمار شرایط انجام ایمپلنت فوری را دارد یا نه در این مرحله بیمار باید در شرایط زیر مورد تایید قرار گیرد .

  • تاریخچه کلی پزشکی و دندانپزشکی بیمار
  • عکس های بالینی
  • کاست های مطالعه
  • رادیوگرافی خطی یا توموگرافی کامپیوتری

مرحله دوم

پس از انجام مراحل چکاپ و معاینات که به تایید پزشک رسید مهمترین مرحله تعیین میزان آمادگی دندان ها به ویژه شرایط دندان مورد نظر برای ایمپلنت است . دلایل کشیدن دندان ممکن است شامل این موارد شود اما فقط به این موضوع خنم نمیشود در مرحله دوم موارد زیر نیز بررسی میشود .

  •  نسبت مناسب تاج به ریشه
  • طول ریشه باقیمانه در صورت وجود
  • سلامتی پریودنتال دندان های مجاور محل کاشت
  • بررسی پوسیدگی دندان های مجاور محل کاشت
  • بررسی انداره و فاصله دندان ها

مرحله سوم

در مرحله سوم مراحل کاشت ایمپلنت یک روزه رادیوگرافی فک و استخوان انجام می گیرد. در این مرحله موارد زیر مورد بررسی قرار می گیرد:

  • وضعیت تراکم استخوان
  • بررسی شکل استخوان
  • بررسی کیفیت و کمیت استخوان
  • بررسی عرض و قد استخوان

برای انجام ایمپلنت فوری دندان وجود حداقل 4/4 میلی متر عرض استخوان در تاج و 10 میلی متر یا بیشتر از تاج آلوئولار تا مسافت ایمن بالاتر از کانال فک پایین توصیه می شود. برای ثبت نتیجه مطلوب از لحاظ زیبایی شناختی،  قد استخوان در هنگام اندازه گیری از محل تماس با دندان مجاور باید 5 میلی متر یا کمتر باشد. پس از بررسی موارد ذکر شده و بررسی های صورت گرفته در سه مرحله فوق، پزشک متخصص تایید می کند که آیا بیمار شرایط انجام ایمپلنت فوری دندان رابه طور کامل دارد یا خیر. در صورت تایید وضعیت بیمار توسط پزشک، کاشت ایمپلنت فوری به صورت زیر ادامه می یابد.

مرحله نهایی

پس از انجام معاینات و بررسی ها لازم  و پشت سر گذاشتن مراحل کاشت ایمپلنت فوری نوبت به مرحله نهایی و اجرای پروسه ایمپلنت فوری دندان در روز تعیین شده توسط پزشک می باشد. در این مرحله کاشت ایمپلنت دندان طبق برنامه انجام شده و پس از کاشت ایمپلنت فوری، یک روکش موقت پس از گذشت حدود 48 ساعت از عمل کاشت ایمپلنت فوری روی دندان قرار داده می شود تا پس از جوش خوردن نهاییدندان، تاج یا روکش دائمی روی آن سوار شود. یه طور کلی افرادی که وضعیت سلامتی دهان و دندان آنها ایده آل باشد به سرعت می توانند خود را تطبیق داده و از روکش دائمی دندان بهره مند شوند.

ایمپلنت فوری-کلینیک دندان پزشکی مدرن
ایمپلنت فوری-کلینیک دندان پزشکی مدرن

ایمپلنت فوری یا ایمپلنت معمولی؟

هر دو این روش ها برای جاگزین کردن دندان به صورت دائمی به کار برده می شوند.ایمپلنت فوری دندان مزایا و معایب خاص خود را دارد.

  • در این روش ایمپلنت ، از مهمترین مزایا میتوان به ایمپلنت دندان در مدت زمان کمتر اشاره کرد که این مزیت یک وضعیت برد-برد برای پزشک و شخص مراجعه کننده می باشد چرا که در این روش نیازی به صبر کردن طولانی مدت برای بدست آمدن تراکم استخوانی مناسب در اطراف فیکسچر نیست و پزشک نیازی به صبر کردن و چک کردن این مورد برای ادامه کار نخواهد داشت.چرا که با استفاده از مهارت جراحی مدرن قادر خواهد بود کاشت دندان را بلافاصله بعد از کشیدن دندان خراب انجام دهد.
  • دیگر مزیت ایمپلنت یکروزه دندان این است که بیمار نیازی به صبر کردن طولانی مدت  چند روز تا چند هفته برای کاشت ایمپلنت نخواهد داشت.
  • این نوع جایگزینی دندان به مراتب نتیجه بهتری نسبت به ایمپلنت معمولی دارد چرا که روش معمولی بسته به شرایط مراجعه کننده بین یک ماه تا 12 ماه زمان می برد.
  • عوارض این جراحی نسبت به روش های جایگزین دیگر کمتر می باشد و در طولانی مدت نتایج بهتری را خواهد داشت.
  • با این روش فقط یکبار نیاز به عمل جراحی خواهید داشت که موجب رضایت خاطر و سریعتر شدن فرآیند کاشت ایمپلنت و پروتز دندان می شود.
  • این روش برای کسانی که نم توانند و یا نمی خواهند برای داشتن دندان خوب صبر کنند بهترین روش است.

از معایب این روش هم باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • هر مراجعه کننده نمی تواند از این روش ایمپلنت دندان استفاده کند.
  • کسانی که دارای بیماری های خود ایمنی ، پوکی استخوان و یا دیابت می باشند و تراکم استخوانی فک آنها تراکم و ارتفاع استخوانی مناسب را دارا نباشد نمی توانند از این روش ایمپلنت دندان استفاده کنند.
  • وضعیت بهداشت دهان و دندان و همچنین سلامت فیزیکی و روانی مراجعه کننده باید مورد تأئید پزشک باشد.
  •  نگهداری ایمپلنت تا زمانی که تراکن استخوان مناسبی در اطراف فیکسچر ایجاد شود کمی دشوارتر به روش معمولی است و باید کمی بیشتر دقت شود تا فیکسچر جابه جا نشود و یا زاویه دار نشود.
  • هزینه روش ایمپلنت فوری نسبت به روش معمولی بیشتر است چرا که یک پروتز موقت نصب می شود و پس از آماده شدن پروتز اصلی ، تعویض می شود به همین خاطر هزینه این روش بیشتر از روش معمول ایمپلنت می باشد.
  • همه توصیه ها و برنامه ریزی های قبل از جراحی باید توسط پزشک به بیمار توضیح داده شده و توسط بیمار به طور دقیق اجرا شود تا جراحی و کاشت ایمپلنت نتیجه مطلوب را داشته باشد.

5 سوال مهم درباره ایمپلنت فوری

1.زیبایی دندان ایمپلنت شده چقدر مهم است؟

این طبیعی است که بیمار بخواهد دندان خود را زودتر جایگزین کند و نخواهد 4 تا 6 ماه برای کاشت ایمپلنت به روش مرسوم صبر کند.وقتی که جنبه زیبایی ایمپلنت فوری مورد توجه قرار گیرد مانند دندان هایی که در جلو قرار دارند و هنگام صحبت کردن و لبخند زدن نمایان می شوند ، دندانپزشک موظف است هرچه سریعتر این مشکل را حل کند.برای حل این مشکل می توان از پروتز های موقت و یا بریج مریلند تا زمان آماده شدن پروتز های اصلی که با اسکن سه بعدی دهان فرد ساخته می شوند از دو روش گفته شده ، استفاده کرد.در محل دندان های کناری یا آسیاب که دندان ها بیشتر برای جویدن غذا استفاده می شوند بهتر است از ایمپلنت سنتی برای گرفتن نتیجه های بهتر استفاده کرد.

2.شرایط بهداشت دهانی فرد برای ایمپلنت فوری دندان چگونه باید باشد؟

بهداشت دهانی نه چندان مناسب مانعی برای استفاده از ایمپلنت فوری نمی باشد اما این روش برای کسی که بهداشت دهانی ضعیفی دارد مناسب نیست و درصورتی که بهداشت دهان را بهبود نبخشد می تواند باعث بروز مشکلاتی از قبیل بیماری پریودنتال لثه ، تحلیل تراکم استخوان و درصد موفقیت کاشت ایمپلنت و پیوند آن با استخوان را کاهش دهد.

3.طرح جفت شدگی و سایش دندان های بیمار چگونه است؟

میزان موفقیت ایمپلنت ها بستگی زیادی به اندازه فشاری که قرار است دندان تحمل کند بستگی دارد.تحقیقات نشان می دهد که هرچه ایمپلنت ها بهتر در جای خود مستحکم سازی شوند میزان موفقیت ایمپلنت فوری بیشتر خواهد بود.هرچه این استحکام کمتر باشد احتمال اینکه ایمپلنت به مرور زمان و جویدن غذا در جای خود تکان بخورد بیشتر می شود.

به همین دلیل دندانپزشک در جلسات اول که برنامه درمانی را برای بیمار تنظیم می کند باید به دقت دندان های بیمار را بررسی و اسکن کند تا دندان ها سایش مناسبی داشته و هنگام جویدن غذا دچار لغزش نشده و فشار در جهت نا صحیح وارد نشود.

اگر بیمار عادت هایی از قبیل دندان قروچه و فشار دادن دندان ها روی هم داشته باشد استفاده از این روش توصیه نمی شود.

4.چقدر به پیوند استخوان نیاز است؟

به محض اینکه مکان مطلوب برای کاشت ایمپلنت مشخص شد، دندانپزشک باید محل را برای کاشت ایمپلنت بررسی کند که آیا به پیوند استخوان نیاز است یا خیر.

اگر به پیوند استخوان نیاز باشد بهتر است از ایمپلنت هایی با قطر بیشتر استفاده شود و یا از روش سنتی استفاده شود.اگر برای کاشت ایمپلنت فوری به پیوند استخوان نیاز باشد تفاوتی بین روش سنتی و فوری نیست و نیازی به استفاده از ایمپلنت یک روزه نمی باشد.اما احتمال تکان خوردن ایمپلنت فوری درصورت استفاده از ایمپلنت فوری وجود دارد.

5.کدام روش ایمپلنت بهتر است؟

تشخیص اینکه کدام روش بهتر است کمی سخت است و انتخاب بین روش ها برای هر بیمار متفاوت است و به شرایط او بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات