تاثیرات داروی ضد افسردگی بر ایمپلنت دندان
دارو های ضدافسردگی معمولا برای درمان اضظراب ، درد و سایر اختلالات عصبی تجویز می شوند.زمانی که از تاثیرات داروی ضد افسردگی بر ایمپلنت صحبت می کنیم منظور ما تاثیر مستقیم دارو بر روی ایمپلنت دندان نمی باشد.بلکه تاثیر این دارو بر روی استخوان فک و سایر استخوان ها می باشد.
طبق تحقیقات جدید که در رابطه با تاثیرات داروی ضد افسردگی بر ایمپلنت دندان به این نتیجه رسیدند که استفاده از دارو های ضد افسردگی می تواند احتمال شکست درمان ایمپلنت دندان را تا چهار برابر افزایش دهد.
این دارو ها برای کنترل خلق و خو و احساسات تجویز می شوند ، اما این دارو ها نیز دارای عوارض جانبی هستند که کاهش متابولیسم استخوان یک عارضه جانبی این دارو حساب می شود.
برای موفقیت پروسه کاشت ایمپلنت دندان باید استخوان جدید اطراف فیکسچر ایمپلنت شروع به رشد کند تا ایمپلنت را در جای خود ثابت نگهدارد.
داروهای ضد افسردگی برای تسکین علائم افسردگی به میلیون ها نفر در سراسر جهان کمک می کنند اما مزایای این دارو ها را باید در کنار معایب آنها سنجید.
بررسی تاثیر داروی ضدافسردگی بر ایمپلنت
یکی از عوارض جانی این دارو که از مهمترین تاثیرات داروی ضد افسردگی بر ایمپلنت دندان می باشد ، بیماری پوکی استخوان می باشد که باعث تضعیف استخوان و استحکام آنها می شود.از دیگر موارد تاثیر گذار بر کاشت ایمپلنت دندان قروچه و خشکی دهان می باشد.
تحقیقات زمانی شروع شد که بیماران مراجعه کننده برای کاشت ایمپلنت چند دندانپزشک عضو انجمن دندانپزشکان امریکا ، گزارش استفاده از داروهای ضد افسردگی را داده بودند.
سپس بعد از آنالیز اطلاعات متوجه شدند 33 درصد از کسانی که درمان کاشت ایمپلنت آنها با شکست مواجه شده است ، از داروهای ضد افسردگی استفاده می کردند.اما افرادی که از این داروها استفاده می کردند و کاشت ایمپلنت آنها موفقیت آمیز بوده است و 11 درصد مراجعه کنندگان را تشکیل می دهند.
افسردگی یکی از شایعترین بیماریهای روانی است که بیش از 12 درصد مردان و 20 درصد زنان را در برخی از دورههای زندگی درگیر میکند. علت افسردگی پایین آمدن سطح سروتونین است اولین داروهای ضدافسردگی، مهارکنندههای بازدارندهی جذب سروتونین هستند که توسط پزشکان تجویز میشوند و توسط انجمن دندانپزشکی سراسر جهان هم موردحمایت قرار میگیرند. نتایج حاصل از جستوجو بر مصرف سروتونین نشان داده که سروتونین باعث کاهش تشکیل استخوان و افزایش خطر شکستگی استخوان میشود.
پس از آن پزشکان گروهی از بیماران را که ایمپلنت دندان دریافت کرده بودند را موردبررسی قراردادند، در مجموع 916 ایمپلنت دندان که توسط 490 بیمار دریافت شده بود مورد آزمایش قرار گرفت، پس از 67 ماه پیگیری 38 نفر که در گروه افراد سالم یعنی 784 نفر، ایمپلنت دندان دریافت کرده بودند با شکست مواجه شدند. درحالیکه 10 نفر از 84 نفر گروه بیماران مصرفکننده داروهای ضدافسردگی با شکست جراحی ایمپلنت دندان مواجه شدند.

پس از این تحقیقات نتایج نشان داد که تاثیرات داروی ضدافسردگی، خطر شکست ایمپلنت دندان و بازسازی استخوان را افزایش میدهد، مطالعه دیگری که در دانشکده دندانپزشکی آمریکا انجامشده نشان داده که استفاده از داروهای ضدافسردگی خطر شکست ایمپلنت دندان را چهار برابر افزایش میدهد. در حال حاضر مطالعات و نتایج اندکی در مورد تاثیر داروهای ضدافسردگی بر موفقیت جراحی ایمپلنت دندان وجود دارد، بنابراین باید مطالعات بیش تری روی میزان دوز مصرف و اثر آن بر روی ایمپلنتهای دندان انجام گیرد.