مرکز ایمپلنت دیجیتال چیست؟
مرکز ایمپلنت دیجیتال درواقع بخشی از یک کلینیک دندانپزشکی می باشد که به انجام فرآیند کاشت ایمپلنت دیجیتال می پردازد. یک مرکز ایمپلنت دیجیتال در واقع یک مجموعه با امکانات و ویژگی های مشخص می باشد که به درمان فرآیند ایمپلنت دندان با تکیه بر مبانی دندانپزشکی دیجیتال میپردازد. در این مرکز ابزارها، تجهیزات و دستگاههای مکانیکی و الکترونیکی متعددی وجود دارند که به صورت دستی توسط دندانپزشک هدایت می شوند.
مهمترین تکنولوژی های مورد استفاده در یک مرکز ایمپلنت دیجیتال عبارتند از:
- دستگاه CAD / CAM و تصویربرداری از داخل دهان
- طراحی و ساخت ایمپلنت دندان با استفاده از کامپیوتر
- تجزیه و تحلیل و تشخیص سندروم ها و مشکلات مفاصل فک
- آنالیز مفصل گیجگاهی فک و تشخیص مشکلات مرتبط با آن
- عکسبرداری از داخل و خارج دهان
- رادیوگرافی دیجیتالی داخل و خارج دهان
- انواع جراحی های الکتریکی
- لیزردرمانی
انواع متعددی از تکنولوژی های دیجیتال دندانپزشکی در یک مرکز ایمپلنت دیجیتال در دسترس می باشند. با بهره مندی از این تکنولوژی ها، فرآیند انجام ایمپلنت، سادهتر، سریع تر و با کیفیت بهتری انجام می گیرد.
ویژگی ها و امکانات یک مرکز ایمپلنت دیجیتال
تکنولوژی کد/کم (CAD/CAM)
تکنولوژی کد/کم (CAD/CAM) که به معنی طراحی به وسیله رایانه می باشد، مدت زیادی است که مورد استفاده بخش وسیعی از دندانپزشکان قرار گرفته است. استفاده از این تکنولوژی، افزایش سرعت و کیفیت فرآیند ایمپلنت دندان را به همراه دارد. تکنولوژی (CAD/CAM) باعث می شود که جراحی هایی نظیر ایمپلنت و به ویژه ایمپلنت فوری با دقت و سرعت بالاتری انجام شوند.
عواملی که از طریق تکنولوژی (CAD/CAM) مشاهده و تحلیل می شود، عبارتاند از:
- وضعیت مفصل گیجگاهی فک (TMJ)
- طراحی مناسب با وضعیت دهان و دندان فرد
- اطلاعاتی دقیق ازموقعیت دندان ها و فک
- بررسی اسکلتی و استخوانی فک و دهان
- میزان ساییدگی دندان ها
- سن و وضعیت استحکام دندان ها
استفاده از لیزر
استفاده از لیزر باعث سهولت عمل های جراحی و ترمیم های دندانپزشکی نظیر ایمپلنت دندان شده است. استفاده از لیزر در فرآیند ایمپلنت دندان با کمترین تهاجم، بهترین جایگزین برای برش لثه به طور سنتی می باشد. استفاده از لیزر، به دندانپزشکان این امکان را می دهد که جراحی های ایمپلنت را با خونریزی و التهاب بسیار کم برای بیمار انجام دهند. استفاده از لیزر سبب بهبود سریع تر ناحیه جراحی شده و کاهش احتمال عفونت پس از ایمپلنت دندان می شود.
رادیوگرافی CBCT
در این روش امکان مشاهده سه بعدی نسوج نرم و سخت بدون تغییر در اندازه ها و با اندازه واقعی امکان پذیر می باشد و اطلاعات به دست آمده با تکنیک CBCT به تشخیص و ایجاد طرح درمان مناسب برای ایمپلنت دندان کمک می کند.