حمیده حمیدی - ایمپلنت تمام فک

ایمپلنت کل دهان یا فول موس چیست؟

فهرست مطالب

ایمپلنت تمام فک یا ایمپلنت کل دهان

سلام وقتتان بخیر در برنامه‌های قبلی استیج مدرن در ارتباط با ایمپلنت و انواع آن و نوع جراحی‌هایش خیلی صحبت کردیم ولی در این قسمت از برنامه در ارتباط با ایمپلنت تمام فک یا ایمپلنت کل دهان در خدمتتان هستیم. مسلما هیچ جایگزینی همانند دندان طبیعی که آن راحتی، عملکرد، زیبایی و آن حس اعتمادبه‌نفس که در زندگی فرد را دارد، وجود ندارد. اما برای افرادی که دارای بی‌دندانی تمام فک هستند تا به امروز بهترین جایگزینی ایمپلنت کامل فک که به آن ایمپلنت فول موس هم می گویند است. بیمارانی که از دندان مصنوعی متحرک استفاده می‌کنند مشکلاتی را به همراه دارند از این رو پروتز ایمپلنت کامل دهان از لحاظ عملکرد، زیبایی، تکلم و حس اعتمادبه‌نفس مشابه دندان طبیعی را می‌تواند برایشان داشته باشد و همچنین حس رضایتمندی را برای بیمار دارد.

ایمپلنت فول موس مناسب چه کسانی است؟

متقاضیان روش ایمپلنت تمام فک که به آن ایمپلنت فول موس هم می گویند بیمارانی هستند که در حال حاضر از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند و یا اینکه در آینده نیاز به استفاده از آن را دارند و امروزه این روش در تمام دنیا مورد استقبال همه‌ی بیمارانی که این طرح درمان برایشان قابل اجرا است وجود دارد. باید خدمتتان بگویم که این روش تمام فک با جراحی‌های مختلفی انجام می‌شود، می‌تواند به روش دیجیتالی، به روش ایمپلنت یک ‌روزه یا جراحی‌های نرمال باید زمان مخصوص به خودش را برای بهبودی بگذراند را دارد.البته باید خدمتتان بگویم که روش‌ها هزینه‌های متفاوتی دارند که همکاران عزیزم در برنامه‌های قبلی استیج مدرن هرکدام از این روش هارا با توضیحات کامل در اختیارتان گذاشته‌اند.

ایمپلنت تمام فک
ایمپلنت تمام فک

مراحل انجام ایمپلنت کل دهان

در مرحله‌ی اول بیمار باید ویزیت اولی شود و با توجه به خواسته‌ی بیمار و طرح درمان آن توصیه‌های پزشکی انجام شود و اینکه چه نوع ایمپلنت تمام فکی قابل اجرا است، گزینش شود. معمولا در کنار ایمپلنت‌های تمام فک، بازسازی استخوان تمام فک هم صورت می‌گیرد به دلیل اینکه بیمارانی که دارای بی‌دندانی تمام فک هستند به‌مرورزمان دندان هارا از دست داده‌اند و این گذشت زمان باعث تحلیل استخوان بیمار می‌شود و شاید در مواردی بیمارانی که تصادف شدیدی داشتند حتی بیمارانی که سن پایین‌تری دارند و دندان‌هایشان را از دست دادند یا بیماری‌های لثه داشتند و مطمئنا به شدتی است که استخوان‌های فک را از دست داده باشند. پس معمولا در کنار ایمپلنت کامل فک، بازسازیهای استخوانی تمام فک هم انجام می‌شود که این بازسازی‌ها می‌تواند: ریج اسپلیت (Ridge Splitt)، ریج گمنتیشن (Ridge Egmentation)، بن اسپنکشن (Bone Expansion) و بازسازی‌های دیگر استخوانی انجام شود.

ایمپلنت فول موس
معرفی اجزا مختلف ایمپلنت

بازسازی کل فک نیاز به مهندسی و طراحی دارد جهت توزیع نیروهای بهتر، زیبایی و رضایتمندی بیمار. دندان سازه‌ای است که در سیستم دهانی به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله از جهات نیروهای مختلف، بزاق با انواع یون‌ها، آنزیم‌ها و مواد غذایی مختلف و همچنین بافتی که در اطراف بافت‌های آن سازنده قرار می‌گیرد خیلی مهم است. اگر حجم استخوان کافی باشد ایمپلنت کامل فک به‌صورت ثابت انجام می‌شود و اگر حجم استخوان ما کافی نباشد ایمپلنت به‌صورت متحرک انجام می‌شود.

ایمپلنت کل دهان
ایمپلنت کل دهان

تعداد ایمپلنت ایده آل

ایده آل ایمپلنت به این صورت است که به ازای هر دندان کشیده شده یک ایمپلنت در فک کاشته شود ولی معمولا حداقل 8 واحد برای فک بالا و 7 واحد برای فک پایین در ایمپلنت‌های تمام فک ثابت استفاده می‌شود. ایمپلنت تمام فک متحرک که همان اوردنچر است معمولا 2 الی 5 پایه نیاز دارد که ایده آل این پایه‌ها 4 یا 5 پایه است برای بیمارانی که دنچر بدون کام می‌خواهند 5 پایه استفاده می‌شود. مسلما ایمپلنت کامل فک به‌صورت ثابت خیلی بهتر است اما اگر حجم استخوانی کافی نباشد به‌مراتب پروتز متحرک بر پایه‌ی ایمپلنت خیلی بهتر از پروتز مصنوعی بر پایه‌ی لثه است.

این بود از توضیحاتی در ارتباط با ایمپلنت کامل فک که در خدمت شما قرار دادیم امیدوارم که مورد استقبال شما عزیزان قرار گرفته باشد.

تهیه شده در گروه کلینیک مدرن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات