انواع اباتمنت ها در کاشت ایمپلنت

 نوع اباتمنت در کاشت ایمپلنت دندان چه تاثیری دارد

فهرست مطالب

سلام عرض میکنم خدمت شما عزیزان امروز با شما هستم با معرفی قطعه ای به نام اباتمنت و انواع اباتمنت ها در کاشت ایمپلنت ، بهتون توضیح دهم که اباتمنت چیست؟ کار اباتمنت چیست؟ و در پروسه ی ما چه کاربردی دارد؟ اباتمنت قطعه‌ای است که از یک طرف به فیکسچر داخل استخوان و از طرف دیگر به روکش نهایی ما نصب می‌شود. بدنه‌ی اباتمنت به سه قسمت تقسیم می‌شود. 1- قسمت متصل شونده به پروتز2- ترنس جینجیوال که بالای پلت فرم پروتزی ما قرار می‌گیرد.3 – قسمت متصل شونده به فیکسچر. و این هم پیچ متصل شونده به اباتمنت است که از این قسمت بالا وارد می‌شود و به فیکسچر داخل استخوان متصل می‌شود . من الان برایتان توضیح می‌دهم و نشان می‌دهم که اباتمنت چطور از یک طرف به فیکسچر وصل می‌شود و از طرف دیگر به روکش پروتزی ما متصل می‌شود. اباتمنت جنس‌های متفاوتی دارد : زیرکونیومی، تیتانیومی و جنس طلا دارد.جنس تیتانیومی اباتمنت رایج‌ترین جنسی است که مورداستفاده قرار می‌گیرد به خاطر سازگاری بالایی که با بدن دارد همچنین استحکام خیلی خوبی هم دارد.

 نوع اباتمنت در کاشت ایمپلنت دندان چه تاثیری دارد ؟

جنس زیرکونیومی جدیدترین نوع اباتمنت ما است که درواقع بعد زیباشناسی پروتز ما را بر عهده می‌گیرد .یعنی وقتی ما می‌خواهیم روکش را به بیمار تحویل دهیم، مخصوصا در قسمت دندان‌های قدامی.اگر بخواهیم آن هاله‌ی سیاه‌رنگ فلزی درنهایت دیده نشود و جلب‌توجه نکند، ما می‌توانیم از اباتمنت زیرکونیومی استفاده کنیم که آن هاله‌ی فلزی را نداشته باشیم.اباتمنت طلا زیاد مورداستفاده قرار نمی‌گیرد به دلیل اینکه معایبی دارد . خیلی گران است و فقط در شرایط خاص مورداستفاده قرار می‌گیرد . همان‌طور که میدانید اباتمنت در تامین زیبایی و فانکشن پروتز ما هم خیلی تاثیردارد و نقش مهمی را در پروتز ما به‌عنوان یک پایه و واسطه ایجاد می‌کند.

وقتی یک دندان‌پزشک می‌خواهد یک اباتمنت را انتخاب کند باید تمام شرایط را موردبررسی قرار دهد به این معنا که وقتی می‌خواهد این اباتمنت را انتخاب کند باید مدنظر  داشته باشد که درنهایت این روکشی که می‌خواهد تحویل دهد ، این روکش بریج است یا دندان مصنوعی است.در بررسی انواع اباتمنت ها در کاشت ایمپلنت ، مورد دیگر این است که در نظر داشته باشد که این روکشی که می‌خواهم تحویل دهم درنهایت با سمان می‌چسبد یا به‌وسیله‌ی پیچ است. بازهم این را مدنظر داشته باشید که برای دندان‌های خلفی، بهتر است که اباتمنت درشت‌تر انتخاب شود. برای انتخاب اباتمنت طرح درمان‌های متفاوتی داریم. طرح درمان سمان شونده ، طرح درمان پیچ شونده و طرح درمانی که برای پروتزهای اوردنچر به‌کاربرده می‌شود.

برای طرح درمان سمان شونده ما می‌توانیم از اباتمنت های زاویه‌دار(انگل) و اباتمنت های مستقیم (استریت) استفاده کنیم . خب مسلم است وقتی‌که پایه‌ی درون فک ما یعنی همان فیکسچر ما به‌صورت مستقیم قرار داده‌شده باشد از اباتمنت مستقیم استفاده می‌کنیم. اگر فیکسچر داخل استخوان ما کمی زاویه‌دار باشد ما از اباتمنت زاویه‌دار استفاده می‌کنیم.برای طرح درمان‌های پیچ شونده ما از اباتمنت های UCLA  استفاده می‌کنیم  . اباتمنت های UCLA   چی است؟ و چرا استفاده می‌شود؟ وقتی فضای اینتراوکلوزال ما در دهان بیمار بیش از اندازه کوتاه باشد یا بیش از اندازه بلند باشد، ما بهتر است که از اباتمنت ucla استفاده کنیم. برای اوردنچرها ما از اباتمنت های مخصوص خودش استفاده می‌کنیم .

همان‌طور که در بررسی انواع اباتمنت ها در ایمپلنت بهتان گفتم بدنه اباتمنت به سه قسمت تقسیم می‌شود . قسمتی که به پروتز می‌چسبد ، قسمتی که به روکش می‌چسبد و قسمتی که به پایه ما می‌چسبد درواقع همان فیکسچر و قسمت پلت فرم . نکته‌ای که می‌خواهم بهتان بگویم این است که ما در قسمت بدنه‌ی اباتمنت که به روکش ما می‌چسبد، می‌توانیم هر تغییری را ایجاد کنیم یعنی می‌توانیم این اندازه را کوتاه یا کم کنیم و همچنین در قسمت تریس اینجیوال باز میتوانیم تغییراتی ایجاد کنیم . تنها قسمتی که ما نمی‌توانیم تغییری به وجود بیاوریم قسمتی است که هگز نامیده می‌شود که با فیکسچر داخل استخوان چسبیده می‌شود ما به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانیم هیچ تغییری را در قسمت هگز اباتمنت به وجود بیاوریم .

در قسمت متصل شونده به روکش، بنا به چه شرایطی ما می‌توانیم تغییر به وجود بیاوریم ؟ اگر می‌خواهیم یک فضای اینتراوکلوزال خوبی داشته باشیم، می‌توانیم این قسمت که بدنه اباتمنت ما است تغییر به وجود بیاوریم. در قسمت ترنس اینجیوال که همین بالای پلت فرم پروتزی ما قرار می‌گیرد و این قسمت توسط لثه احاطه می‌شود، ما می‌توانیم تغییر به وجود بیاوریم . برای اینکه یک امرجنس پروفایل خیلی خوب داشته باشیم و اینکه این نکته را هم بگویم، این قسمت در رعایت نکات بهداشتی بیمار خیلی تاثیر دارد و اینکه با ما می‌توانیم تغییری را به وجود بیاوریم.اباتمنت های ما از لحاظ جنس هم از شرکت تامین می‌شوند که به آن اباتمنت های اورجینال گفته می‌شود ،هم اباتمنت های کاستومایز و کامپتیبل داریم . اباتمنت اورجینال اباتمنتی است که از خود شرکت مستقیم به دست ما می‌رسد و اینکه شرکتی هست و کاملا دقیق هست.اباتمنت کاستومایز، اباتمنتی است که در واقع توسط لابراتوار با یک آلیاژ مخصوصی ساخته میشود در واقع مثل اباتمنت های اورجینال است.

انواع اباتمنت ها در کاشت ایمپلنت
اباتمنت

اباتمنت کامپتیبل، اباتمنتی است که برخی از شرکت‌ها آمد ه اند سمپل اباتمنت اورجینال را برای ما تهیه کردند. وقتی اباتمنت انتخاب می‌کنید اورجینال، کامپتیبل و کاستومایز بودن آن کاملا دقت کنید. من در مراحل بعدی، مرحله امتحان اباتمنت خدمتتان میگویم که هرکدام باید چه دقت‌هایی بهشان شود. این توضیحات کاملی بود راجع به قطعه‌ای به نام اباتمنت امیدوارم که مفید واقع شود.

در این برنامه به بررسی انواع اباتمنت ها در کاشت ایمپلنت ، در برنامه‌ی بعدی در خدمتتان هستم.

تهیه شده در گروه کلینیک دندانپزشکی مدرن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات