بررسی انواع اباتمنت های دندان

انواع اباتمنت ها و بررسی نقش آن ها در دندانپزشکی

فهرست مطالب

اباتمنت های ایمپلنت دندان، ابزارهایی هستند که به ایمپلنت‌های دندانی متصل می‌شود، این اتصال بعد از فرآیند بهبود بافت استخوانی و بافت نرم به وجود می‌آید، اباتمنت جهت اتصال روکش ،بریج های دندانی و اور دنچر بر روی فیکسچر استفاده می شود. در این مقاله به بررسی انواع اباتمنت ها و مواد استفاده ‌شده در آن می‌پردازیم.

بررسی انواع اباتمنت ها

  • پیش ساخته
  • سفارشی

در بررسی انواع اباتمنت ها که یکی از آن ها اباتمنت های پیش‌ساخته یا stock است که بر اساس شکل‌های مختلف ساخته‌شده‌اند و شرکت‌های سازنده‌ی آن‌ها معمولا اباتمنت ها را همراه با ایمپلنت‌ها ارائه می‌دهند. از بین شکل‌ها و انواع مختلف اباتمنت ها، آن‌هایی که تناسب بیشتری با کیس کلینیکی دارند انتخاب می‌شوند. اباتمنت های سفارشی ساخته نسبت به فک بیمار ساخته می‌شود و در اختیار بیمار قرار می‌گیرد.

انواع اباتمنت از منظر مواد مورد استفاده برای ساخت آنها

در بررسی انواع اباتمنت ها، اباتمنت های پیش‌ساخته معمولا از انواع مختلف مواد مانند تیتانیوم، فولاد ضد زنگ جراحی، طلا و اخیرا از زیرکونیوم ساخته‌شده‌اند.

اباتمنت های تیتانیومی:

تیتانیوم به علت خواص عالی آلیاژهای تیتانیوم، به‌طور گسترده مورداستفاده قرار می‌گیرند، آن‌ها قدرت و زیست سازگاری خیلی بالایی دارند، و می‌توانند در هر نوع بازسازی پروتزی مورد استقاده قرار بگیرند.

اباتمنت ها زیرکونیومی:

اباتمنت های زیرکونیومی جدیدترین نوع اباتمنت ها هستند که برای تکمیل بعد زیبایی شناسی یک ایمپلنت دندان در دندانپزشکی کاربرد دارند. زمانی که بازسازی زیرکونیومی یا سرامیکی انجام شد، اباتمنت های زیرکونیومی ایمپلنت‌ها، گزینه‌ی بسیار مناسبی را ایجاد می‌کنند، به این صورت که با استفاده از این اباتمنت ها مشکل افتادن سایه فلزی اباتمنت های فلزی در زیر روکش ایمپلنت برطرف می‌شود. در سال 2011 ایمپلنت زیرکونیا ( پایه و اباتمنت) به بازار معرفی می‌شود. علاوه بر تیتانیوم و زیرکونیوم، اباتمنت های ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند از مواد دیگر مثل آلیاژهای طلا، فولاد ضد زنگ و غیره ساخته شوند. اگرچه میزان کاربرد آن‌ها کمتر است اما شرایطی فراهم‌شده که می‌تواند مورداستفاده قرار بگیرد.

هنگامی‌که پزشک نوع اباتمنت ها را انتخاب می‌کند موارد مختلفی در آن تاثیر دارند:1-نوع پروتزی که قرارداده می‌شود: تاج دندان، بریج، و پروتز متحرک. 2- چگونگی اتصال روکش اباتمنت با مواد ترکیبی دندانی، پیچ‌های مخصوص و یا نگهدارنده های خاص. 3- موقعیت ایمپلنت در حفره داخل دهان، وجود اباتمنت های بزرگ‌تر در بخش‌های انتهایی دهان به دلیل افزایش نیروها در جویدن
پروتزهایی که به‌وسیله‌ی چسب‌های مخصوص به اباتمنت متصل می‌شوند: در این مورد سطح اباتمنت صاف می‌باشد و روکش از طریق چسب‌های مخصوص که در بریج و روکش‌ها استفاده می‌شوند، به اباتمنت متصل می‌شوند.

شکل ظاهری اباتمنت ها

بررسی انواع اباتمنت ها
بررسی انواع اباتمنت ها

در ادامه به بررسی انواع اباتمنت ها می‌پردازیم.

پروتزهایی که به‌وسیله‌ی پیچ به اباتمنت متصل می‌شوند: در وسط پروتزهایی که بر روی اباتمنت قرار می‌گیرند سوراخ‌هایی قرار دارند، از طریق این سوراخ‌ها اباتمنت به روکش به‌وسیله‌ی پیچ متصل می‌شوند.

دنچر های متحرک که به‌وسیله‌ی ریتینرهای مخصوص به ایمپلنت دندان متصل می‌شوند: انواع نگهدارنده های مخصوص اباتمنت که قسمت مادگی آن‌ها به دنچر و قسمت قفل شونده‌ی آن‌ها به ایمپلنت متصل می‌شود.

Custom abutments: اباتمنت های custom در آزمایشگاه‌های دندانپزشکی بعد از بررسی ارتباط ایمپلنت با لثه و دندان‌های کناری به‌صورت اختصاصی ساخته می‌شود، شکل و سایزو مواد مورداستفاده به کاربرد بالینی آن‌ها بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات