ایمپلنت بیماران مبتلا به ایدز
ایمپلنت های دندانی و بازسازی استخوان ایمن و قابل پیشبینی هستند، بااینحال ممکن است ایمپلنت بیماران مبتلا به ایدز بحثبرانگیز باشند. توسعه درمانهای ضدویروسی منجر به افزایش ایمنی پایدار بیماران و همچنین افزایش امید به زندگی و بهبود کیفیت زندگی آنان شده است.
بیشتر بخوانید:ایمپلنت|صفرتاصدایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت در بیماران مبتلا به ایدز
شواهد کوتاهمدت اخیر نشان میدهد که بیماران با HIV کنترلشده قادر به بازسازی دوباره استخوان و قرار دادن ایمپلنت بدون ریسکهای پیچیده هستند. مطالعه پیش رو باهدف ارزیابی موفقیت ایمپلنتهای دندانپزشکی در بیماران HIV که بیماری آنان کنترلشده، انجامشده است. برای مطالعه موفقیت ایمپلنت 26 بیمار در نظر گرفته شد، که 13 نفر آنها دارای HIV و 13 نفر بدون بیماری HIV بودند، این افراد برای بررسی میزان موفقیت ایمپلنت انتخاب شدند و مدتزمان این مطالعه تا 156 ماه به طول انجامید.
قرارگیری ایمپلنت بر اساس اصول درست و با روشهای مختلف تقویت استخوان انجام شد. بعد از کاشت ایمپلنتها رادیوگرافی استاندارد گرفته شد و پارامترهایی مثل ارتفاع استخوان، میزان اتصال به استخوان، سلامت ایمپلنت، ایمپلنت و میزان تحرک پروتز بر روی فیکسچر بر اساس برنامه درمانی مشخص موردبحث و بررسی و همچنین آزمون قرار گرفتند. عوامل شکست زودرس در ایمپلنت دندان، عوارض جراحی و ترمیم آن، میزان تحلیل استخوان، پری ایمپلنتایتیس، و تاثیرات احتمالی بیمار محور مانند نوع ایمپلنت، طول، گشتاور، بافت نرم و میزان اتصال نیز موردمطالعه و ارزیابی قرار گرفت.
نتیجه گیری
پس از انجام آزمایشها، مشاهدات نشان داد که همهی جراحیها ایمپلنت با موفقیت انجام شدند و طبق برنامه بازسازی شدند، تحلیل آماری که از نتایج انجام گرفت تفاوت چشمگیری در میزان موفقیت گروهها در کاشت ایمپلنت نشان نداد بااینکه مطالعه از 18 تا 156 ماه مکررا ادامه داشت. شواهد نشان از ثبات بافت و سلامت ایمپلنت میداد، همچنین ویژگیهای سطح ایمپلنت موردبررسی قرار گرفت که تفاوتی بین افراد سلامت با افراد دارای بیماری HIV دیده نشد.
تهیه شده در گروه کلینیک دندانپزشکی مدرن