مینی ایمپلنت دندان

مینی ایمپلنت دندان | کاربردهای مینی ایمپلنت

فهرست مطالب

مینی ایمپلنت دندان

مینی ایمپلنت دندان یک نوآوری در دنیای خدمات دندانپزشکی محسوب می شود. سوال اصلی این است که آیا این روش ایمپلنت دندان برای شما مناسب است یا خیر؟

شما شاید برای بازگرداندن زیبایی دندان های خود برای انتخاب میان دو روش ایمپلنت دندان به روش سنتی و مینی ایمپلنت دندان نتوانید انتخاب کنید. به همین دلیل سعی می کنیم در این مقاله تفاوت های این دو روش را بیان کنیم. مزایا و معایب هر کدام را برای شما ذکر کرده تا با آگاهی بیشتر یکی از این دو روش را برای رفع بی دندانی خود انتخاب کنید.

ایمپلنت دندان برای جایگزین کردن دندان از دست رفته و یا پوسیده به عنوان روش طلایی شناخته می شود اما این روش برای همه بیماران مناسب نمی باشد. هزینه ایمپلنت سنتی در صورتی که چند دندان از دست رفته داشته باشید ممکن است برای شما زیاد باشد. در برخی موارد مینی ایمپلنت دندان جایگزین مناسبی برای روش سنتی است. مینی ایمپلنت ها باریک تر و ارزان تر هستند و برای کاشت آنها به جراحی کمتری نیاز دارد.

در عکس زیر می توانید تفاوت ساختاری ، ظاهری و اندازه های این دو نوع را ببینید:

ظاهر مینی ایمپلنت دندان-کلینیک دندان پزشکی مدرن
ظاهر مینی ایمپلنت دندان-کلینیک دندان پزشکی مدرن

ساختار مینی ایمپلنت

مینی ایمپلنت ها از همان جنس ایمپلنت های سنتی یعنی تیتانیوم ساخته می شوند ولی قطر فیکسچر یا ریشه در این ایمپلنت ها کمتر است. بعد از کشیدن دندان استخوان فک و لثه در محل بی دندانی شروع به تحلیل رفتن می کند. همچنین استخوان فک به دلیل افزایش سن و یا پوکی استخوان می تواند استحکام خود را از دست بدهد.

اگر فردی تراکم و استحکام استخوان در ناحیه فک را نداشته باشد و پیوند استخوان نیز به دلایل پزشکی میسر نباشد این روش مناسب است ، زیرا به تراکم استخوان کمتری در مقایسه با روش سنتی نیاز است.

مینی ایمپلنت دندان از یک پایه پیچی بهره مند است که بدون نیاز به برش لثه و بصورت مستقیم روی استخوان فک نصب می شود. این روش با اینکه هزینه کمتری دارد و جراحی کمتری نیاز دارد د عوض دوام و کارایی کمتری نسبت به ایمپلنت سنتی دارد.

ایمپلنت دندان-کلینیک دندان پزشکی مدرن
ایمپلنت دندان-کلینیک دندان پزشکی مدرن

هزینه مینی ایمپلنت دندان

مقدار هزینه ای که این روش درمانی دارد به چند عامل بستگی دارد:

  • پیچیدگی و مدت زمان لازم برای اجرای پروسه درمان
  • کیفیت مواد مورد استفاده
  • آیا برای انجام پروسه به بیهوشی نیاز است یا خیر

با همه این موارد باز هم هزینه مینی ایمپلنت دندان کمتر از روش سنتی است.به این نکته نیز توجه کنید که پروسه های پیوند استخوان شامل این موارد نیست و در موارد بسیار معدودی نیاز به این کار می باشد که هزینه آن جداگانه محاسبه می شود.برای بهره مندی از این روش درمانی می توان به کلینیک دندانپزشکی و یا دندانپزشکی که در این زمینه تخصص و تبحر دارد مراجعه کرد.

انواع مینی ایمپلنت دندان را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

انواع مینی ایمپلنت دندان-کلینیک دندان پزشکی مدرن
انواع مینی ایمپلنت دندان-کلینیک دندان پزشکی مدرن

مزایا مینی ایمپلنت

شاید کمی انتخاب بین این دو روش کمی گیج کننده به نظر برسد.ممکن است شما یک دندان از دست داده باشید و یا ممکن است چندین دندان را از دست بدهید به همین دلیل باید در مورد مزایا و معایب این روش در بلند مدت مطلع شوید.

  • نیاز به جراحی های پیچیده و سخت فلپ دندان (جراحی لثه) نیست.همانطور که از نام این روش پیداست برای کاشت این ایمپلنت ها نیازی به جراحی های زمانبر فلپ لثه نمی باشد و در مدت زمان کمتری بهبود می یابد.
  • زمان بهبود و به نتیجه رسیدن این روش نسبت به ایمپلنت سنتی و دندان مصنوعی کمتر است و مانند دندان مصنوعی احساس ناخوشایندی نخواهید داشت.
  • در اکثر موارد نیازی به پرداخت هزینه اضافی برای پیوند استخوان وجود ندارد.
  • درد و ناراحتی در دوره بهبودی در روش مینی ایمپلنت دندان بسیار کمتر است و نیازی به مصرف مسکن های قوی ندارید.
  • برخلاف دندان مصنوعی ، این دندان ها هنگام عطسه کردن بیرون نمی آیند و باعث خجالت نمی شوند.
  • از تحلیل رفتن استخوان و لثه و در نتیجه آن تغییر ظاهر شما و بد تر شدن آن جلوگیری می کند.
  • عوارض جانبی کمتری دارد
  • در مقایسه با ایمپلنت به روش سنتی مقرون به صرفه است.

معایب

  • در جاهایی از استخوان فک که عمق استخوان کم باشد قابل استفاده نمی باشد.
  • اگر دندان قروچه دارید و یا عادت دارید دندان ها را روی هم فشار دهید روش مناسبی نیست.

زمان لازم برای کاشت

برای انجام این پروسه در اکثر موارد از بی حسی موضعی استفاده می شود. زمان جراحی این روش بین یک تا دو ساعت می باشد.

شیوه کاشت ایمپلنت به این روش با ایمپلنت سنتی کاملا متفاوت است. در این روش کاشت ایمپلنت و نصب تاج مصنوعی می تواند در یک روز قابل اجرا می باشد.

برای شروع پروسه درمان ، دندانپزشک یک عکس X-Ray از دهان شما میگیرد تا قبل از سوراخ کردن استخوان فک ، بهترین محل را برای کاشت ایمپلنت شناسایی کند. از این عکس ها هنگام جراحی برای تشخیص محل دقیق برای کاشت ایمپلنت استفاده می شود و به سبب این امر ، زمان جراحی بسیار کمتر می شود.

به محض اینکه محل مورد نظر برای جراجی و کاشت مینی ایمپلنت شناسایی شد ، دندانپزشک یک سوراخ کوچک توسط مته مخصوص روی لثه ایجاد می کند. مینی ایمپلنت به وسیله انتهای خود که طراحی شبیه به پیچ دارد به از طریق حفره ایجاده شده به استخوان فک بسته می شود. قسمت بالای ایمپلنت به منظور نصب کرون یا تاج دندانی بیرون از بافت لثه می ماند.

پس از این مراحل ، دندانپزشک جهت ساخت تاج های مصنوعی دوباره یک اسکن سه بعدی از دهان بیمار بگیرد و آنرا به لابراتوار کلینیک دندانپزشکی ارسال کند.در لابراتوار ها بیرون زدگی های پایه تاج ها اصلاح مسی شود و به کمک اسکنی که از قبل تهیه شده اقدام به طراحی تاج های مصنوعی برای مینی ایمپلنت ها می کنند. وقتی که طراحی تمام شد و بدون نقص بود بوسیله اورینگ ها روی ایمپلنت ها ثابت می شوند.

 بهبودی و مراقبت پس از کاشت مینی ایمپلنت دندان

پس از پایان پروسه جراحی و تا زمان آماده شده تاج های مصنوعی دندان پزشک برای جلوگیری از عفونت محل جراحی ، مقداری آنتی بیوتیک تجویز می کند و در کنار آن استفاده از دهان شویه های آنتی باکتریال را توصیه می کند.بهبودی این روش بسیار سریع تر از ایمپلنت دندان به روش سنتی است. البته خدمات دیگری نیز برای کاشت ایمپلنت دندان موجود است که توصیه می کنیم قبل از تصمیم گیری آنها را هم چک کنید.

تا زمانی که تاج های مصنوعی مناسب برای بیمار ساخته شود ، دندانپزشک تاج های موقت را روی مینی ایمپلنت ها قرار می دهد تا بیمار برای خوردن و آشامیدن در این بازه زمانی دچار مشکل نشود. همچنین پیوند مناسبی بین ایمپلنت ها و استخوان برقرار شود، تا درجلسه ای که تاج های اصلی نصب میشوند  فیکسچر ها آمادگی لازم را داشته باشند. به این نکته توجه کنید که در این مدت از خوردن غذا های چسبناک و سخت خودداری کنید.

ظاهر مینی ایمپلنت دندان-کلینیک دندان پزشکی مدرن
ظاهر مینی ایمپلنت دندان-کلینیک دندان پزشکی مدرن

میزان موفقیت و دوام مینی ایمپلنت دندان

میزان موفقیت و دوام  این مینی ایمپلنت ها به کیفیت، مهارت دندانپزشک، دقت لابراتوار  و مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت بستگی دارد. با رعایت نکات گفته شده دوام این روش همانند روش سنتی کاشت ایمپلنت می باشد. همه روش های کاشت ایمپلنت نیاز به مراقبت، رعایت بهداشت. ویزیت های دوره ایی برای چک آپ دارد.

 

اگر شما از روش مینی ایمپلنت دندان استفاده کرده اید ،  لطفا تجربیات ، نظرات و مشکلاتی که حین و پس از استفاده از این روش داشته اید را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات