علت کشیدن دندان

علت کشیدن دندان

فهرست مطالب

علت کشیدن دندان چیست ؟

درگذشته، کشیدن دندان‌های آسیب‌دیده، آسان‌ترین و کوتاه‌ترین راه برای درمان بیمار و نجات فرد از شرایط درد و عفونت به شمار می‌رفت، اما در حال حاضر تلاش علم دندانپزشکی بر این است که دندان‌های بیمار اگر در شرایطی هست که بتوان آن را ترمیم کرد، نگه‌ داشته شوند و تا جایی که امکان دارد دندان کشیده نشود. دلایل کشیدن دندان ازجمله موضوعاتی است که در این مقاله به آن می‌پردازیم. این اشتباه عموم مردم است که تصور می‌کنند اگر دندان خود را بکشند، راحت می‌شوند و پس‌ازآن می‌توانند به سایر روش‌های درمان مانند کاشت دندان یا دندان مصنوعی روی بیاورند. این اشتباه باعث می‌شود آن‎ها خود را تا آخر عمر از نعمت دندان طبیعی محروم کنند. در کشور ما زمانی فرد به دندان‌ پزشک مراجعه می‌کند که در دهان خود احساس درد  کند، که این امر خود باعث تأخیر در روند درمانی و یا سخت‌تر شدن کار درمان می‎شود که به‌احتمال‌ زیاد دندان نیاز به کشیدن پیدا می‎کند. همچنین، دلیل دیگری که ممکن است فرد را مجبور به کشیدن دندان بکند، مسائل مالی و اقتصادی است، زیرا فرد ترجیح می‌دهد به‌جای پرداخت هزینه‌های زیاد ترمیم و درمان، اقدام به کشیدن دندان کند.

دلایل کشیدن دندان چیست ؟

متداول‌ترین دلایل کشیدن دندان را می‌توان پوسیدگی نام برد. زمانی دندان پوسیده را می‌کشند که شدت آسیب بالا باشد و امکان ترمیم و پر کردن دندان برای فرد ممکن نباشد. در این مورد اگر دیر اقدام شود ممکن است دندان‎های مجاور هم درگیر شوند و پوسیدگی به آن‌ها نیز برسد. افرادی که دچار شکستگی فک بالا و  پایین شده‌اند یا در اثر آسیب شدید دندانشان از بافت استخوانی اطراف خود جداشده است، برای جلوگیری از عفونت، دندان کشیده می شود. ممکن است دندان شخصی، دچار عفونت عصبی شود یعنی پلیپ غیرقابل‌بازگشت داشته باشد، یا بافت عصبی آن مرده باشد، آن زمان پالپ برای وی رخ‌داده است، اگر عصب‌کشی مقدور نباشد، دندان کشیده می‌شود. بیماری پیشرفته لثه (مشکل پریودنتال شدید)، باعث تحلیل استخوان دندان و لق شدن می‌شود، پس دیگر امکان نگه‌داشتن دندان وجود ندارد.

وجود فضای کافی و نظم در دندان‌ها برای درمان ارتودنسی لازم است، اگر دندانپزشک تشخیص دهد که نیاز است فضای بیش‌تری ایجاد شود، دندان فرد خارج می‌گردد. اگر دندانی در فک پنهان و نهفته باشد(مثل دندان عقل) و امکان رشد کردن کافی برای آن فراهم نباشد، دندان کشیده می‎شود. چرا که اگر این فضا آزاد نشود، سایر دندان‌ها نمی‌توانند فرم زیبایی به خود بگیرند. ضایعات پاتولوژیک، کیست‌ها و تومورهای خوش‌خیم و بدخیمی هستند که به طور نادر در ناحیه‌ی دهان و فک و صورت بیمار رخ می‌دهد، حال اگر دندانی دچار ضایعات پاتولوژیک بشود، دندانپزشک، دندان را می‌کشد. دیده شده است که انواعی از تومورهای دهانی که به پرتودرمانی نیاز دارد، دندانپزشک را مجبور به کشیدن دندان عفونی و غیرقابل ترمیم می‌کند.

علت کشیدن دندان عقل چیست ؟

بسیاری از افراد می‌پرسند که علت کشیدن دندان عقل چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که دندان عقل آخرین دندان دائمی است که در دهان ظاهر می‌شود. این دندان معمولا بین ۱۷ تا ۲۵ سالگی رشد می‌کند. بعضی افراد هم هیچ‌وقت دندان عقل در نمی‌آورند. دندان عقل برای برخی انسان‌ها همانند دیگر دندان‌های آسیا درمی‌آید و هیچ مشکلی هم ندارند. این در حالی است که بسیاری دیگر با مشکل مواجه می‌شوند. مشکل اصلی این است که فک افراد فضای کافی برای رشد دندان عقل را ندارد یا اینکه دندان از همان ابتدا به شکل کج شروع به رشد می‌کند. در بعضی موارد دندان داخل فک گیر می‌کند و توانایی رشد ندارد. در این موارد فرد درد کشیده و دچار التهاب لثه می‌شود، همچنین به دندان‌های مجاورش آسیب می‌رسد و یا اینکه در درمان‌های دیگر مثل ارتودنسی با مشکل مواجه می‌شود. پس پزشک معالج باید با بررسی شرایط تشخیص دهد بیمار نیاز به کشیدن دندان عقل دارد یا خیر.

چه موقع دندان عقل را بکشیم ؟

زمان کشیدن دندان عقل نهفته بسیار مهم است چراکه اگر زود اقدام کنید، پزشک کار سختی برای کشیدن دارد و بیمار هم درد بیشتری تحمل می‌کند. چنانچه دیر سراغ آن بروید احتمال اینکه به دندان‌های کناری، استخوان و لثه آسیب برسد وجود دارد. به‌طورمعمول پیشنهاد می‌شود بین ۱۸ تا ۲۵ سالگی اقدام به کشیدن دندان عقل کنید چراکه خطرهای ناشی از آن کمتر است و سرعت‌ترمیم و بهبود بافت و استخوان‌ها بیشتر است.

تهیه شده در گروه کلینیک دندانپزشکی مدرن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات