شکست ایمپلنت دندان موضوعی بسیار نادر است اما ممکن است دلایل بسیاری برای شکست ایمپلنت دندان وجود داشته باشد، از عفونت لثه تا واکنش های آلرژیک و علائم دیگر، همه این موارد باعث می شود ایمپلنت دندان شکسته شود.
نشانه های شکست ایمپلنت دندان
سه نشانه مشترک وجود دارد که از طریق آن میتوان شکست ایمپلنت دندان را تشخیص داد:
- تورم یا التهاب لثه
- احساس درد و ناراحتی شدید
- احساس شکستن یا حرکت ایمپلنت دندان در داخل دهان
درمان شکستگی ایمپلنت دندان
یکی از نشانه های شکست ایمپلنت عفونت لثه اطراف دندان است ولی اگر آسیب آن بیشازحد گسترده نباشد در این صورت تاثیری بر ایمپلنت دندان کاشته شده نمیگذارد. عفونت در لثه ممکن است با تمیز کردن ایمپلنت دندان، اطراف ایمپلنت دندان، بهبود بهداشت دهان، دندان و همچنین مراقبت مناسب از دندانها درمان شود، اما تشخیص اولیه زود هنگام برای درمان عفونت لثه اهمیت زیادی دارد، ولی درصورتیکه استخوان اطراف ایمپلنت دندان آسیب دیده باشد، ممکن است لازم باشد دوباره آن را بازسازی کنیم، بازسازی به این صورت است که بافت ملتهب برداشته میشود و استخوان در اطراف ایمپلنت دندان پیوند زده میشود، بسته به میزان آسیب روکش دندان نیز نیاز به حذف شدن داشته باشد و ایمپلنت دندان بازسازی شود سپس بعد از بهبودی دوباره روکش قرار داده میشود.

جلوگیری از شکست ایمپلنت دندان
درمان ضایعات ایمپلنت دندانها ممکن است خستهکننده باشد اما مراقبت درست از دندانها نیاز به درمان دارد. بهترین راه جهت جلوگیری از شکست ایمپلنت دندان این است که مطمئن شوید بهداشت دهان و دندان بسیار درست رعایت میشود و درصورتی حاصل میشود که مراقبت از دندانها با دقت زیاد انجام شود، شستشوی بین دندانها بهدرستی انجامشده، دهان شویه آنتی باکتریال با دقت زیاد استفاده شود. همچنین با مراجعه به دندانپزشک هر 6 ماه یکبار و بررسی دندانها میتوان از این موضوع جلوگیری کرد و حتی از عوارض بعدی نیز که ممکن است به وجود بیاید پیشگیری کرد. دوری از عاداتی که میتواند به ایمپلنت دندان آسیب برساند مثل: شکلات، یخ، یا مواد دیگری که باعث صدمه به تاج یا روکش دندان میشود، همچنین این عواملی هستند که باعث آسیب دندان طبیعی نیز میشوند.
تهیه شده در گروه کلینیک دندانپزشکی مدرن