فن بیان

آموزش فن بیان 4

فهرست مطالب

لزوم کسب مهارت در فن بیان

در قسمت قبلی از آموزش فن بیان در فروش درباره تاثیر متقاعد سازی و باور در رسیدن به هدف و موفقیت صحبت کردیم. در این قسمت از آموزش فن بیان در فروش به نحوه کسب مهارت و تاثیر آن در رسیدن به موفقیت می پردازیم.

در ابتدا این موضوع را به خاطر داشته باشید، هیچ وقت اجازه ندهید قبل از این که شروع کنید در ذهن خودتان شکست بخورید!  گاهی اوقات تمام سعی خود را می کنید اما شکست می خورید، و وقتی بعد از آن از شما سوال شود در جواب می گویید من تمام سعی خودم را کردم! به عنوان مثال اگر شما به دست کسی که گیتار زدن بلد نیست، یک گیتار بدهید و از او بخواهید بنوازد او نمی تواند این کار را انجام دهد، و اما اگر دوباره از او بخواهید تمام سعی خود را کند که بنوازد، او با تمام سعی خود هم نمی تواند این کار را انجام دهد! چرا که گیتار زدن را نمی داند. این موضوع در فن بیان برای فروش بهتر هم صدق می کند. در مجموع کسب مهارت مستلزم رعایت سه موضوع از قبیل کسب دانش ، اقدام و تکرار و تمرین است که در ادامه به آن ها می پردازیم.

بنابراین اراده و انگیزه برای رسیدن به موفقیت در فروش الزامی است ولی بدون داشتن مهارت هیچ فایده ای ندارد. اما نکته مهم در این موضوع این است که آموزش در دراز مدت در کنار تلاش مداوم و داشتن اراده و انگیزه جواب می دهد و به خودی خود تاثیر چندانی ندارد. ما با دیدن یک آموزش خوب قرار نیست تمام مشکلات کاریمان حل شود و یا به موفقیت در کار برسیم. آموزش مانند ویتامین است، باید مدام تکرار شود و آموزش های جدید استفاده شود. بنابراین این خموضوع به مرور زمان در کنار اراده و انگیزه همچنین تلاش مداوم نتیجه بخش خواهد بود.

مهارت یعنی کسب دانش اقدام و تکرار و تمرین
مهارت یعنی کسب دانش – اقدام – تکرار و تمرین

نحوه کسب مهارت

دانش

کسب مهارت در ابتدا نیاز به بالا رفتن دانش دارد. کسب دانش با خواند کتاب، مقاله، رفتن به سمینار، دیدن وبینار، دیدن فیلم های آموزشی، مشاوره گرفتن از متخصصین در حوزه مورد نظر و مواردی از این قبیل اتفاق می افتد. کسب دانش در بهترین شرایط 20 درصد ما را برای رسیدن به مهارت کمک می کند. یعنی داشتن دانش برای کسب مهارت لازم است، اما فقط 20 درصد مهارت ما را تشکیل می دهد.

اقدام

دانشی که کسب می شود بهد از آن باید در جای درست خود پیاده شود. یعنی باید از دانش کسب شده استفاده کرد. اقدام 30 درصد از مهارت ما را تشکیل می دهد. تا به اینجای کار ما با کسب دانش و اقدام در راستای آن 50 درصد کسب مهارت را گذرانده ایم.

تکرار – تمرین

فرق یک موزیسین حرفه ای با کسی که تازه گیتار زدن را شروع کرده است چیست؟ تفاوتشان در این است که موزیسین حرفه ای تکرار زیادی داشته است. ما معمولا بیشتر در جاهایی هزینه می کنیم که تکرار بیشتری داشته اند. به عنوان مثال به خیاطی پول می دهیم که تکرار بیشتری در کار خود یعنی خیاطی داشته است، بنابراین تجربه بیشتری دارد و کار ما را بهتر انجام می دهد. یا نزد دکتر دندانپزشکی میرویم که درمان بیشتری انجام داده است و تجربه بیشتری در این کار دارد تا درمانمان با کیفیت بیشتری انجام شود. بنابراین حرفه ای شدن تکرار و تمرین می خواهد. پول و ثروت در دنیا به سمت انسان های حرفه ای و با تجربه می رود.

افراد و فروشنده های زیادی سمینار های مختلفی می روند، کتاب های زیادی می خوانند و دانش زیادی کسب می کنند، اما به دلیل اینکه اقدام نمیکنند و یا بعد از اقدام آن ها را تکرار نمی کنند، هیچوقت به یک فرد و فروشنده حرفه ای تبدیل نمی شوند. در مجموع تکرار و تمرین ما را به یک آگاهی می رساند، که آن آگاهی باعث پیشرفت و به موفقیت رسیدن ما نمی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات