ایمپلنت دندان

مشکلات ایمپلنت دندان چیست؟ | بررسی مشکلات ایمپلنت دندان

فهرست مطالب

مشکلات ایمپلنت دندان

مشکلات ایمپلنت دندان یکی از مواردی است که بیماران قبل از انجام فرآیند ایمپلنت باید از آن آگاهی کامل و دقیق داشته باشند. ایمپلنت دندان همانند هر روش پزشکی یا دندانپزشکی دیگری بدون خطر یا عوارض جانبی نیست. اگرچه طبق آمار، کاشت ایمپلنت بین 95 تا 98 درصدموفقیت دارد، اما بعضا عوارض جانبی و مشکلاتی در برخی از بیماران مشاهده می شود. هرچند بیشتر مشکلات ایمپلنت دندان جزئی می باشد و به آسانی تحت درمان قرار گرفته و رفع می گردد. اگر به فکر کاشت ایمپلنت هستید، آگاهی از خطرات و عوارض ایمپلنت می تواند برای شما سودمند باشد.

مشکلات ایمپلنت دندان

مشکلات و عوارض موقت ایمپلنت دندان

عوارض و مشکلات موقت ایمپلنت دندان، چند عارضه طبیعی است که پس از چند روز از بین می رود. این موارد که انتظار می رود در صورت بروز آنها، دندانپزشک شما را  متعجب نکند، عبارت است از:

  • تورم در لثه ها و صورت شما که ممکن است تا 48 ساعت به طول بینجامد.
  • کبودی پوست و لثه که ممکن است چند روز طول بکشد.
  • درد و ناراحتی در فک که به طور معمول بیش از دو هفته طول نمی کشد.
  • خونریزی جزئی که تا 24 ساعت می تواند ادامه یابد.

دندانپزشک شما احتمالا برای موارد بالا، داروهای ضد درد را تجویز می کند. اگر هر یک از این عوارض جزئی بدتر شود یا در زمان مشخصی که گفتیم از بین نرود، می تواند نشانه عفونت یا مشکل دیگری باشد و لازم است در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

مشکلات ایمپلنت دندان و عوارض جدی تر

عوارض جانبی و مشکلات مربوط به کاشت دندان معمولا جزئی و سطحی بوده و به خودی خود برطرف می شود. البته گاهی ممکن است بعضی از مشکلات، جدی تر بوده و خطرات احتمالی آن بیشتر باشد. این موارد عبارتند از:

  • عفونت در محلی که ایمپلنت قرار داده شده است.
  • آسیب دیدگی یا صدمه به دندان ها، لثه ها یا رگ های خونی شما.
  • آسیب عصبی که می تواند باعث درد، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در لثه ها، دندان ها، لب ها یا چانه شود.
  • مشکلات سینوس که معمولا در اثر کاشت های دندانی در فک فوقانی شما در حفره سینوسی شما ایجاد می شود.

برای جلوگیری از بیشتر عوارض و مشکلات بالا، مهم است که تاریخچه پزشکی کامل خود را به دندانپزشک خود ارائه دهید و دندانپزشک خود را از لیست تمام داروهای مصرف شده یا مورد مصرف خود آگاه کنید. این شامل داروهای بدون نسخه، ویتامین ها و مکمل ها نیز می باشد. زیرا برخی از داروها در موفقیت ایمپلنت شما تداخل ایجاد می کنند یا عوارض جانبی ایجاد می کنند که ممکن است به محض انجام عمل جراحی کاشت دندان باعث ایجاد مشکلات دیگری شود.

مشکلات ایمپلنت

برخی از مشکلات نادر ایمپلنت دندان

نارسایی ایمپلنت دندان

بدترین نتیجه ممکن از عمل جراحی کاشت دندان، عدم موفقیت در کاشت  شما است. در بعضی موارد، ممکن است مجبور به امتحان مجدد کاشت دندان شوید. هرچند اگر در مورد سابقه پزشکی خود با دندانپزشک خود بیشتر بصحبت کنید و تمایل بیشتری به پیروی از دستورالعمل های دندانپزشک خود داشته باشید، احتمال بروز این مشکل بسیار پایین خواهد بود.

عدم سازگاری ایمپلنت با استخوان

برای اینکه ایمپلنت در دهان محکم باشد و مانند دندان های طبیعی شما رفتار کند، لازم است که به استخوان فک شما جوش بخورد. وقتی این اتفاق نیفتد، کاشت دندان کامل نمی شود و مشکلات دیگری را تجربه می کنید. بیمارانی که سیگار می کشند، مبتلا به پوکی استخوان هستند و یا دیابت کنترل نشده ای دارند، بیشتر احتمال دارد این نوع نارسایی ایمپلنت دندانی را تجربه کنند.

شکستگی ایمپلنت

شکستگی ایمپلنت هنگامی رخ می دهد که فشاری  بی رویه ای روی ایمپلنت قرار بگیرد و باعث ترک خوردگی یا شکستگی آن شود. در صورت بروز این اتفاق، ایمپلنت کاملا برداشته می شود و معمولا پس از چند ماه مجددا کاشته می شود. البته شکستگی ایمپلنت در صورت قرار دادن ایمپلنت در نقطه اشتباه نیز می تواند رخ دهد.

  • مشکلات فوق بسیار نادر هستند اما در صورت بروز هریک از آنها باید سریعا به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

عوارض ایمپلنت دندان

نتیجه گیری

هر فرآیند ایمپلنت دندان عوارضی جانبی دارد، اما اکثر آنها  خفیف هستند و بعد از یکی دو روز از بین می روند. کاشت دندان یک روش نسبتا تهاجمی است، بنابراین جای تعجب ندارد که تورم، درد و کبودی بخشی از دوره نقاهت و بهبود شما باشد. اگر هر یک از این مشکلات ایمپلنت دندان را تجربه کنید، دندانپزشک شما داروی ضد درد یا مسکن برای شما تجویز می کند. اما از عوارض جدی تر  می توان با رعایت نکات و مواردی جلوگیری کرد.

اولین قدم پیدا کردن یک دندانپزشک خوب و یک کلینیک دندانپزشکی با کیفیت و برجسته است. مرحله دوم این است که قبل از انجام تمام آزمایشات، تاریخچه پزشکی کامل و تمام داروهای مورد مصرف خود را با دندانپزشک خود به اشتراک بگذارید. با رعایت این دو نکته بخش عمده ای از کار را انجام داده اید تا عوارض و مشکلات مربوط به ایمپلنت دندان خود را به حداقل برسانید.

منبع: dentalbrothers

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات