مدت زمان ایمپلنت دندان
مدت زمان ایمپلنت دندان یکی از دغدغه های بیماران قبل از انجام مراحل ایمپلنت دندان می باشد. در این قسمت از برنامهی استیج در ارتباط با مدت زمان ایمپلنت دندان با شما صحبت میکنم. همانطور که در ویدئوهای قبلی گفتیم بهترین جایگزینی برای بیدندانی ایمپلنت است. ایمپلنت شامل دو مرحلهی جراحی و پروتز است که هرکدام از این پارتها مجزا هستند و تعداد جلسات مخصوص به خودش و پروسهی مخصوص به خودشان را دارند.
مراحل جراحی پروتز دندان
جراحی میتواند بهصورت تکمرحلهای یا دومرحلهای صورت بگیرد که این بستگی به شرایط استخوانی شما و تشخیص جراح دارد. طول مدت ایمپلنت برای جوش خوردن به استخوان معمولا در فک پایین 3ماه و در فک بالا 5 ماه است. اینیک قانون کلی است ولی در شرایط مختلف کاملا متفاوت است. پس کاشت ایمپلنت یک فرایند طولانی است که میتواند از چند هفته شروع شود و به چند ماه هم برسد.
این امکان وجود دارد که هنگام کشیدن دندان، همزمان کاشت ایمپلنت انجام شود ولی باید شرایط ایده آل وجود داشته باشد که دو مورد از عوامل مهم این است که ریشه باید حجم خیلی کمی داشته باشد و کاملا آن ناحیهای که قرار است درمان انجام شود، استریل شود و عفونتی وجود نداشته باشد. در این درمان باید بیمار تراکم استخوانی و حجم استخوانی کافی داشته باشد در غیر این صورت ما نیاز به پیوند استخوان داریم. پیوند استخوان میتواند هم از استخوان خود بیمار استفاده شود و هم میتواند از مواد استخوانی برای ناحیهی مربوطه استفاده شود. ولی نیازمند زمان بیشتری است برای اینکه آن استخوان بتواند جوش بخورد با ایمپلنت.

عوامل موثر در مدت زمان ایمپلنت دندان
عواملی که باعث میشود طول درمان شما بیشتر شود سینوس لیفت و گرفت استخوانی و اسپلینت کردن است که حداقل یک ماه درمان شما اضافه میشود و بهطور کل میتوانم بگویم که طول درمان ایمپلنت شما بستگی به تعداد واحدها و شرایط پیچیده دهانی شما دارد. بعد از جراحی ایمپلنت، تعداد جلساتی را داریم برای ویزیت و در صورت نیاز کشیدن بخیه. وقتی فرایند جوش خوردن ایمپلنت با استخوان انجام شد و آن زمان تعیینشده گذرانده شد، پروتز شما شروع میشود. تعداد جلسات پروتز معمولا در یک یا دو مرحله انجام نمیشود. خیلی از بیمارها این تصور را دارند که بعد از تمام شدن فاز جراحی، پروتز در دو مرحله یعنی مرحله اول قالبگیری و مرحله دوم پروتز را تحویلی میگیرند ولی این کاملا تصور اشتباهی است.
جراحی خود فاز جدایی دارد و پروتز هم مجزا از آن است و تعداد جلسات مخصوص به خودش را دارد. معمولا تعداد جلسات پروتز بستگی به تعداد واحدهای بیمار و پیچیدگی دهانش دارد که از 3 جلسه برای تکواحدیها شروع میشود تا 8 جلسه معمولا برای بیماران فول موس طول میکشد. این 3 الی 8 جلسه در چه بازه زمانی تمام میشود و چقدر طول میکشد بستگی به خیلی عوامل دارد مثل خرید قطعه و اینکه آن قطعه کی به دست ما میرسد و لابراتوار باید روی آن قطعات کار کنند، اینها همه عواملی است که در آن بازه زمانی میتواند تاثیرگذار باشد.
بعضی از بیماران تمایل دارند که تعداد جلساتشان کمتر شود ولی نادیده گرفتن هرکدام از این جلساتی که واقعا شما نیازمند آن هستید باعث میشود که درنهایت آن پروتز نهایی کیفیت خوبی نداشته باشد یا پروتز ایده آلی نباشد. پس من از شما خواهش میکنم وقتی وارد درمان ایمپلنت میشوید چون یک فرایند طولانی است باید صبر خیلی بالایی داشته باشید.
ایمپلنت های فوری
این پروتکلی از مدتزمان ایمپلنت بود از جراحی تا پروتز. در ادامه میتوانم بگویم که ما ایمپلنت های فوری داریم که جراحی و پروتز در یک روز انجام میشود و این بستگی به شرایط استخوانی شما دارد که الان در خیلی از مجموعهها این فرایند را انجام میدهند. امیدوارم که در این برنامه با پروتکل جراحی ایمپلنت و پروتز آشنایی پیداکرده باشید و بتوانید این فرایند را برای خودتان تصور کنید.