شکست ایمپلنت با کمبود ویتامین D

شکست ایمپلنت در اثر کمبود ویتامین D

فهرست مطالب

شکست ایمپلنت

بسیاری از افرادی که دندان از دست می‌دهند به درمان با ایمپلنت‌ های دندانی روی می‌آورند. اما این درمان همیشه موفقیت‌آمیز نیست و مشکلاتی را نیز ایجاد می‌کند. در این مقاله سعی کردیم به شکست ایمپلنت در اثر کمبود ویتامین D بپردازیم.

تاثیر ویتامین D در شکست ایمپلنت

در حوزه ارتوپدی خطر ایجاد عفونت مفصل در افرادی که کمبود ویتامین D دارند وجود دارد. برای بررسی این موضوع بیماری با وضعیت سالم را مورد آزمایش قراردادیم که فقط کمبود ویتامین D داشت.  بعد از آزمایش‌های انجام‌شده مشاهده شد که کاشت ایمپلنت بعد از رفع کمبود ویتامین D موفقیت‌آمیز بوده است. بیماری که ایمپلنت برای آن کاشته شد یک بیمار 48 ساله با فشارخون بالابود.

به‌جز این بیمار مشکل و بیماری دیگری نداشت. درمان ایمپلنت برای این بیمار با پیوند استخوان در فک چپ شروع شد. پس از پیوند استخوان به مدت سه روز آنتی‌بیوتیک مصرف کرد .3 ماه پس از پیوند، دو ایمپلنت قرار داده شد. فقط یک روز بیمار درد داشت و پس از سه روز درد مداوم هردو با شکست درمان ایمپلنت مواجه شدند. پس از 6 ماه جراحی دوم هم انجام شد و دو ایمپلنت در مناطق 36 و 37 قرار گرفتند. بعد از گذشت 6 روز  هردو ایمپلنت به علت درد شدید بدون نشانه‌های التهاب بافت نرم، تورم و یا آبسه برداشته شدند. پس از غربالگری‌ها نشان داده شد که بیمار دارای کمبود ویتامین D است.

شکست ایمپلنت در اثر کمبود ویتامین D-کلینیک دندان پزشکی مدرن
شکست ایمپلنت در اثر کمبود ویتامین D-کلینیک دندان پزشکی مدرن

پس‌ از آن برای بیمار یک دوره 6 ماهه درمان با ویتامین D در نظر گرفته شد و پس از 6 ماه بیمار برای جراحی سوم ایمپلنت آماده شد. پس از کاشت ایمپلنت در ناحیه 36  مصرف آنتی‌بیوتیک آغاز شد بعد از مدتی ثبات ایمپلنت برقرار شد و مشکلی از طرف بیمار گزارش نشد نتیجه آن بود که درمان با موفقیت به انجام رسیده است. به دلیل نبودن شواهد نمی‌توان صرفا نتیجه گرفت که کمبود ویتامین D و غربالگری این ویتامین صرفا می‌تواند باعث پس زدن پیوند ایمپلنت دندان در دندانپزشکی شود. اما ارتباط نزدیکی بین کمبود ویتامین D و شکست درمان ایمپلنت وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات