ساخت مقدماتی لمینت یک قوس فکی فرضی داریم که قرار است آن را لمینت کنیم. از نمای اوکلوزالی دندانها را مشاهد میکنیم. برای ساخت لمینت در گام اول قالبی از دندانها گرفته میشود. سپس کست در اختیار لابراتوار قرار میگیرد.
دو فرایند در ادامه انجام می شود دیجیتال یا کانونشنال. کانونشنال یک وکس آپ تشخیصی درست میکند. در دیجیتال عمل فوق در سیستم انجام میگیرد.
وکس آپ (موم ساختن) چیزی که در دهان بیمار قرار میگیرد از قبل آماده می شود. در روش دیجیتال این روند طراحی میشود. در وکس آپ تشخیصی دندانی که ارتفاع بیشتری نسبت به بقیه دارد را با برش هم سطح بقیه میکنیم.
نقش تعیین کننده شرایط دهانی بیمار
بایت ، نمایش پروفایلی ، شرایط فیزیولوژیک دندان ، لثه بیمار ، گاید لثه ، مینای دندان
لازم بذکر است در لمینت مینای دندان بیشترین نقش حمایتی را دارد. هنگام غذا خوردن ، نیروهای خیلی کمی به لثه ها وارد میشود. این نیروهای کم به همراه سیستم بزاقی دهان که همزمان دهان را شستشو میدهد باعث سلامت لثه ها میشوند.
هر مانعی که یاعث از بین رفتن این نیرو بشود باعث پیشروی بدون چسبندگی لثه ها میگردد. فضای مابین این پیشروی غذا جمع شده و باعث ایجاد سیاهی ، خونریزی زیر لثه و همچنین بوی بسیار بد دهان میگردد.
برای ردیف دنداهایی که عدم تقارن بیش از 2 یا 3 میلیمتر وجود دارد درمان ارتودنسی انجام میشود. در صورت استفاده بیمار از کلیر الایمن به مدت 2 الی 3 ماه به اندازه 1/5 میلیمتر این اختلاف درمان میشود.
بهترین حالت برای اختلافات زیاد، استفاده از کلیر الاینر به مدت 2 الی 3 ماه است تا دندانهای قدامی را در جای مورد نظر مرتب کند. اگر همه دندانها به اندازه کافی مرتب بود و بطور مثال فقط دندان سنترال کمی چرخیده بود، در بخش دیجیتال گاید موکاپی ساخته می شود. در طراحی گاید موکاپ قسمت بیرون زده از دندان سنترال را کاری نداریم.
از کاست طراحی پرینت گرفته و ورقه وکیوم شل (ورقه 1 میلیمیتری سخت یا ورقه 1/5 میلیمیتری نرم) روی آن کشیده میشود. ورقه شفافی در دهان بیمار قرار میگیرد و کامپوزیت سلف داخل آن ریخته و کیور انجانم میگیرد. سپس به آرامی لبه های ورقه شل جدا شده و کامپوزیت رو دندان جا می ماند.

فرز را روی دندان قرار داده و روی سطح آن میکشیم. این فرز در جاهایی که مارکی ندارد به کامپوزیت ها گیر میکند. جاهایی هم که مارک داشته به عمق سه دهم تا نیم میلیمتر روی دندان خط ایجاد میکند. حال دندانهایی داریم که چندین خط روی خود دارد. با مداد سیاه این خطوط را رنگ میکنیم. سپس با فرز مخصوص تراش را شروع کرده تا به مینای دندان برسیم. اینکار را تا جایی انجام میدهیم که به کف نقاط مشکی رنگ برسد. اینمار باعث میشود که از تمام سطوح دندانی به یک میزان تراش داده نشود و فقط قسمتهای بیرون آمده تراش خورده شود.