دکتر اجلالی و بابک مسلمی

توضیحات دکتر اجلالی درباره پروسه ایمپلنت(1)

فهرست مطالب

در این قسمت از برنامه به توضیحات دکتر اجلالی درباره پروسه ایمپلنت می‌پردازیم. ایمپلنت را زمانی که می‌خواهیم بگذاریم، شروع بکنید: دوتا پروتکل هست. یکی اینکه روش اولیه ایمپلنت را داشته باشید که آقای برانمارک در سال 1952عنوان کرد. یعنی ایمپلنت را بگذاریم در داخل استخوان .بعد از اینکه گذاشتیم اجازه بدهیم التیام پیدا کند. التیام پیدا کرد  یعنی اینتگره شود با استخوان یکی شود برای فک پایین سه ماه برای فک بالا 6 ماه بعدش روی استخوان باز میشِ و سمت پروتزی شروع می‌شود.

توضیحات دکتر اجلالی درباره پروسه ایمپلنت دندان

این پروتکل ایمپلنت به‌وسیله کسی است که بنیان‌گذار ایمپلنت است. که همه از این تبعیت کردند. کسی فراتر از این نرفته. بعد آمدن دیدن که ایمپلنت‌هایی که ایشان می‌سازند، سطحش سطح صافی بود که احتیاج داشت که این زمان را بگذراند تا با استخوان یکی باشد ولی بعدا آمدن سطوح ایمپلنت هارو اصلاح کردند یعنی که treatment انجام دادند، یعنی که تغییراتی انجام دادند. وقتی تغییرات دادند رسیدند به اینکه به‌جای اینکه  conventionalبه‌اصطلاح  لود رو انجام بدن که همین 3 ماه و 6 ماه هست بیان زمان رو کوتاه‌تر کنند. کردنش 2 ماه برای فک پایین و 4 ماه برای فک بالا که بتوانند این استخوان یکی شود دیدن خب بازهم می‌توانند کارهایی انجام دهند که با این سیستم سطح رو اصلاحاتی بکنند که زودتر با استخوان یکی باشد وقتی‌که ایمپلنت رو در داخل استخوان می گذارن. ثبات مکانیکی پیدا می کنه مثل اینکه یه پیچی رو می‌کنید در داخل دیوار. در داخل استخوان سفت می‌شود ولی بعد از 15 روز شروع می‌کند به شل شدن . چرا ؟آن استخوان آن استئو بلاست هایی که آنجا هستند میان اطراف آن‌ها. برای اینکه استئوبلاست ها فعال شن استئو کلاست ها اول  استخوان رو می‌خورند که سلول جدید بیاد دور آن‌ها را بگیرند یعنی میگیم که اول یک mechanical stability داریم، بعدازآن یک biologic stability  یواش‌یواش سلول‌ها زیاد می‌شوند زیاد می‌شوند میان با اون استخوان یکی می‌شوند از این نظر اگر چنان‌که در همان مرحله‌ای که این پیچ رو کردن داخل استخوان. سفت باشد می‌توانند در شرایطی که این سفتی در حد بیشتر از 35 نیوتون هست می‌توانند روش بلافاصله پروتز رو بزارند. منتهی وقتی‌که می‌خواهد پروتز را بذارند نباید اجازه بدهند که لود های اکلوزالی روی این به‌صورت مستقیم وارد بشه اگر وارد بشه ممکنه تخریب کنه حال اگر چنانکه از 15 روز یک ماه گذشت بهتره دست نزنیم. چون اون موقع یواش یواش میخواد جایگزین بشه بین این biologic stabilityو بینmechanical stability.بهتره که دست نزدند و دوماه را رد کنند و بگذارند. حالا اومدند گفتند که ما دندان را بکشیم یک ساکت اینجا تشکیل بشه دندان بالفاصله به‌صورت الکتروماتیکی کشیده شود و بعد یک فیکسچر گذاشته شود. ایمپلنت را داخلش قرار دادیم چقدر میتواند استابیلیتی بدهد اگر استابیلیتی بدهد در حد 35 نیوتون که اصلا امکان ندارد از این نظر بگذارند و روش را ببندند، اجازه بدهند دورش استخوان تشکیل شود و بعد ایمپلنت را بگذارند. این‌که بگویم یک‌روزه ایمپلنت میگذارم و یک روز هم رویش را میگذارم در شرایط خاص استخوانی که هیچگونه استخوان اضافی پیوندی زده نشده باشد امکان‌پذیر است. استخوانی که همانجا است و میتواند آن استیبلیتی کافی را پیدا کند میتواند یک‌روزه بگذارید ولی اینکه تبلیغ کنید من یک‌روزه ایمپلنت میگذارم حرف قشنگی نیست ولی میتواند یکی از مواردی باشد در افراد خاصی که مشکلات سیستمیک ندارند میتواند به‌صورت یک‌روزه هم گذاشته شود و برود غذایش را بخورد منتهی همان لحظه اجازه ندهند که تماس های اکلوزالی روی آن باشد باید یک خورده آف باشد و روکش هم موقت باشد بعد از این‌که 2 یا3 ماه تمام شد روکش موقت را دربیاورند و روکش دائم را بگذارند.

توضیحات دکتر اجلالی درباره پروسه ایمپلنت
حضور دکتر اجلالی در کلینیک مدرن

آقای دکتر برحسب تجربه ای که دارید چند درصد از کیس ها فکر می‌کنید که کیس یک‌روزه است و چند درصد نیست؟ به‌صورت آماری چند درصد نمیتوان گفت ولی به طور کلی باید شما انتخاب آن بیمار را برمبنای 1- وضع عمومی 2- وضع موضعی داخل دهان 3- مسئله ی بهداشت است. این سه مسئله اگر در یک فردی پیدا کردید میتوانید یک‌روزه ایمپلنت را قرار دهید. اگر پیدا نکردید آن ایمپلنت با شکست روبه رو می‌شود. درصد نمیتوان گفت چون ممکن است افرادی باشند که بخواهند ایمپلنت بگذارند و خودشان راضی نباشند که بلافاصله گذاشته شود و ما هم ترجیح می‌دهیم که آن زمان را بگذراند. مگر در مواردی که دندان جلو باشد و میخواهند زودتر دندان دار بشوند آن هم شرایط خاص.

توضیحات دکتر اجلالی درباره ایمپلنت
دکتر اجلالی و جمعی از دانشجویان باکو

دندانپزشکی دیجیتال

آقای دکتر دنیای دیجیتال خیلی ادعا می‌کند که می‌شود شرایط و پیش‌بینی‌ها را فراهم‌تر کرد نسبت به اینکه یک پزشک کاملا بدون گاید کار می‌کند شرایط را فراهم کنیم که این شانس را بالا ببریم. قبلش طراحی می‌کنند انقدر دقیق؟ آیا به نظر شما امکان‌پذیر است  که این طراحی انجام شود. یعنی گاید طراحی شود و فیکسچر را قرار دهند و همان روکش که از قبل طراحی‌شده روش قرار بدهیم و ببندند؟ اگر هزینه‌اش قابل برآورد باشد چراکه نه. به‌صورت دیجیتال طراحی کنند و ایمپلنت کار گذاشته شود و اباتمنت طراحی شود و روکش تهیه شود و در نهایت همه‌چیز آماده بیاید داخل دهان ولی هزینه‌بر است. شما که اشاره کردید در هزینه‌های بیماری فرض کنید که زیر 1000 دلار هزینه کند برای این کار خیلی مهم نیست. ولی می‌خواهم ببینم که موانع علمی دیگری وجود دارد؟ ما چیزی را از دست می‌دهیم؟ نه هیچ موانع علمی ندارد فقط کسی که دیجیتال کار می‌کند باید استخوان وجود داشته باشد که بتواند آن را انجام دهد. اگر قرار است پیوند زده شود با دیجیتال نمی‌شود. در این شرایط ما شانس این راداریم که بیمار قبل از اینکه به کشور آمریکا یا آذربایجان مسافرت کند cbct گرفته‌شده و همه‌ی کارها انجام‌شده یعنی حتی ویزیت اولیه در آمریکا انجام‌شده ، از روی cbct می‌توانند گاید را بسازند. یک cbct کافی است. البته اگر بخواهیم دقیق‌تر انجام شود برای کسانی که بعضی‌اوقات برای کسانی که فکشان را از دست می‌دهند cbct کافی نیست. من میدانم که شاید شما از اهداف مدرن اطلاعی نداشته باشید اما بخشی از ایرانی هاراداریم که تمایل دارند به آذربایجان بیایند به دلیل مشکلاتی است که به ایران نمی‌توانند بیایند. در برنامه‌های ما است که در کلینیک در آذربایجان از آن‌ها پذیرایی کنیم که برایشان فاکتور زمان مهم است و نمی‌تواند یک سال در آذربایجان بماند به همین دلیل خیلی من سوق می‌دهم به سمت این‌که آن‌ها ایمپلنت به‌اصطلاح یک‌روزه را در آنجا دریافت کنند. اگر شرایطش را داشته باشد چراکه نه. ولی اگر شرایط نباشد هرگز نباید این کار را انجام داد. خیلی ممنون از پاسخ‌هایی که دادین لطف کردین.

اهدای گواهی نامه به دانشجو باکو
اهدای گواهی نامه به دانشجو باکو
توضیحات دکتر اجلالی درباره پروسه ایمپلنت
اهدای گواهی نامه دکتر اجلالی به محرم زاده
توضیحات دکتر اجلالی درباره پروسه ایمپلنت
دکتر اجلالی و بابک مسلمی

تهیه شده در گروه کلینیک دندانپزشکی مدرن توضیحات دکتر اجلالی درباره پروسه ایمپلنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات