همه ما به این موضوع اگاهی داریم زمانی که درمانی را انجام میدهیم باید بعد از ان مراقبت هایی از ان درمان انجام دهیم تا بتوانیم درمان خود را حفظ کرده و از اسیب های بعدی ان جلوگیری کنیم.در درمان ترمیم دندان هم به این صورت است که بعد از اینکه درمان را انجام میدهیم باید مراقبت هایی از ان صورت بگیرد که در این مقاله شما را با این نکات اشنا میکنیم.
با ما همراه باشید!
در صورتی که دندان خود را با امالگام پر کرده اید 1_2 ساعت بعد از آن نباید غذا میل کنید, و تا 24 ساعت بعد هم با طرف مقابل دندانی که پر کرده اید غذا بجوید.!
نکته: در درمان با امالگام برای اینکه مواد پر کننده دندان( امالگام ) گیر کنند, حتی قسمتی از بخش سالم دندان هم برداشته میشود تا به خوبی مواد در دندان جا بگیرد!
در صورتی که دندان خود را با کامپوزیت پر کرده اید بلافاصله میتوانید غذا میل کنید زیرا از نور آبی ( لایت کیور ) برای چسباندن کامپوزیت بر روی سطح دندان شما استفاده شده و دندان استحکام لازمه را برای تحمل فشار های حاصل از جویدن دارد.
نکته :در صورتی که در درمان ترمیمی خود از کامپوزیت استفاده میکیند باید مصرف چای و قهوه خود را کاهش دهید , تا دندان های شما دچار تغییر رنگ نشوند.هم چنین در ابتدا این درمانها به جذب مواد رنگی حساس هستند!
زمانی که درمان ترمیم انجام میدهید باید بهداشت دهان دندانی خود را نیز رعایت فرمایید و این درمان ترمیم به این معنا نیست که دیگر دندان شما دچار پوسیدگی نمیشود. در هر شرایط باید شما بهداشت دهان دندانی خود را رعایت فرمایید و حتی به مراتب بیشتر از زمانی که درمان ترمیم خود را انجام نداده بودید.
حساسیت های زمانی ممکن است ایجاد شود و از این قبیل حساسیت ها میتوان حساسیت به اب سرد و گرم را نام برد و البته نکته قابل ذکر اینکه این حساسیت ها به مراتب روند نزولی سیر میکند و در هفته های آتی بعد از انجام درمان کاهش میابد.
شایان ذکر است که یاداور شویم که در صورتی که دچار درد های نبض دار و درد های غیر قابل تحمل شدید حتما نزد دندانپزشک خود مراجعه فرمایید.
بعد از اینکه بی حسی دندان شما از بین رفت و احساس بلندی در ناحیه دندان پرشده خود کردید نزد دندانپزشک خود مراجعه کرده تا تیزی و بلندی دندان شما را رفع کند زیرا در صورتی که این مشکل را برطرف نکنید باعث اسیب به زبان و محیط اطراف گونه و لپ خود میشوید.
پس از انجام بی حسی بر روی دندان های فک پایین ممکن است که درد و خشکی در ناحیه مفصل فک پیدا کنید که با گرم کردن ( کمپرس گرم) این مشکل بر طرف خواهد شد.
دربعضی مواقع پوسیدگی دندان به قدری عمیق میباشد که به نزدیکی عصب دندان رسیده است.
درمواردی که دندانپزشک احتمال آلودگی عصب را زیاد بداند(دراصطلاح عموم پوسیدگی به عصب رسیده باشد)اقدام به درمان عصب کشی(روت کانال)می نماید.ولی دربعضی موارد با توجه به بعضی عوامل(مثل نداشتن درد،بازنشدن قطعی عصب پس ازبرداشت پوسیدگی،دادن یک شانس برای حیات دندان و جلوگیری ازکارهای پررفت وآمد وبالطبع پرهزینه عصب کشی و پست و روکش)دندانپزشک اقدام به ترمیم و پر کردن مشروط دندان می نماید و درمان عصب کشی را مشروط به بروز دردهای پیوسته و یا مکرر می نماید. لذا درچنین مواردیکه دندان به صورت مشروط پر میشود باید انتظار مسئله درد بعدی را درنظر داشته باشید…
رعایت غذایی بعد از انجام درمان ترمیم دندان
بعد از انجام ترمیم دندان در مصرف مواد غذایی خود باید نکاتی را توجه فرمایید تا بتوانید درمان خود را بهتر حفظ کنید که در ادامه خدمت شما عرض میکینم:
1_ کمی ارام و ملایم غذای خود را بجوید
2_هنگام جویدن دهانتان را بسته نگه دارید
3_از مصرف غذاهای چسبناک پرهیز کنید
4_از مصرف نوشیدنی های سرد و گرم اجتناب کنید تا باعث بروز حساسیت دندانی نشود.
5_از مصرف شیرینیجات خودداری فرمایید زیرا سبب افزایش رشد باکتری ها در ناحیه ترمیم شده میشوند.
6_از خوردن غذاهای سفت و جویدن اجیل و خشکبار سفت اجتناب کنید.