محافظت از دندان ها و رعایت اصول اساسی محافظتی از انها یعنی انجام چکاپ های ماهیانه و تحت نظر دندانپزشک بودن بسیار حائز اهمیت است و علاوه بر اینکه این چکاپ های مداوم از ایجاد پوسیدگی های زیاد جلوگیری کرده و میتوان از هزینه های بالا با این روش خودداری کرد. به فرآیند حذف پوسیدگی ها و ترمیم های معیوب از دندان و جایگزینی آن با مواد پرکردگیترمیم دندان می گویند. این مواد می توانند از انواع فلزی (آمالگام) یا مواد همرنگ دندان (کامپوزیت) باشند. به این فرآیند پر کردن دندان نیزگفته می شود. گاها افراد مایل هستند که کار ترمیم دندان خود را با متخصص انجام دهند و فرایند ترمیم تخصصی دندان را طی کنند. به صورت کلی اسیب دیدگی دندان ها از قبیل شکستن ,خرد شدن , پوسیدگی و هزاران دلیل دیگر که بسیار ناراحت کننده است و برای درمان این مشکلات راهکار های متفاوتی وجود دارد .
اما در این مقاله مایل هستیم شما را با یک روش جدید از درمان های ترمیمی اشنا کنیم!
همراه ما باشید!
اینله و انله
روش درمان اینله و انله یک روش درمان ترمیم دندان محسوب میشود و در نظر درمان های زیبایی حائز اهمیت میباشد و به این صورت است که بعد از تشخیص پزشک و برداشتن پوسیدگی ها قالبگیری صورت گرفته و قالب دندانی بیمار به لابراتوار ارسال میشود. جنس اینله و انله سرامیکی است و از مزایا این درمان میتوان به این مورد اشاره کرد که این کار درمانی به دلیل اینکه تحت نظارت و در لابراتورار ساخته میشود از دقت بالایی برخوردار است و درصد خطا کمتری وجود دارد. نکته حائز اهمیت اینکه در این روش درمان اشراف کامل نسبت به سطح اکلوزال و کاسپ ها و شیار ها و فرورفتگی ها داریم و اناتومی (شکل) اصلی دندان برای شما مجدد بازسازی میشود.هم چنین این اشراف کامل نسبت به روند درمان نیز وجود دارد به این صورت که روی میز کار لابراتوار درمان شما مورد بررسی قرار میگیرد و این نوع درمان بسیار مناسب برای دندان های اسیا عقبی ( جونده ) که دسترسی به انها سخت تر است در حین درمان ترمیم عمومی که روی یونیت دندانپزشکی و در یک جلسه قرار است کارتان انجام شود. البته متذکر این نکته باشید که درمان های عمومی که توسط دندان پزشک روی یونیت و در یک جلسه نهایتا دو جلسه انجام میشود نیز قابل قبول میباشد. اما طبعا این روش ( ترمیم به روش اینله و انله ) به جهت دارا بودن دقت بالاتر روشی مطمئن تر و بهتر برای ترمیم پوسیدگی های دندانی محسوب میشود. سرامیک های اینله و انله که در لابراتوار تحت پخت قرار میگیرند باعث افزایش مقاومت و استحکام درمان شده و سبب عدم رنگ پذیری در این سرامیک ها میشوند. در صورتی که تعداد واحدهای دندانی که دچار پوسیدگی شدند زیاد باشند و هم چنین در یک ردیف دندانی قرار گرفته باشند میتوان در یک روز درمان را انجام داد.
اینله و اُنله هر دو یک نوع ترمیم هستند با این تفاوت که هر کدام قسمت متفاوتی از دندان را می پوشانند. اینله دندان فضای بین شیارها و لبه های گردی که در سطح مرکزی دندان قرار دارند( قسمتی از سطح اکلوزال ) را می پوشاند و بسیار شبیه به پرکردگی است. در حالی که اُنله وسیع تر بوده و قابلیت بازسازی کل تاج دندان را دارد. به دلیل پوشش گسترده ای که اُنله ایجاد می کند به آن روکش تکه ای نیز می گویند.

مزیت های درمان ترمیم دندان به روش اینله و انله :
1_ ترمیم دندان به صورت طبیعی و عدم تغییر رنگ
2_افزایش استحکام پذیری
3_ عدم فرسودگی و مقاومت نسبت به سایش های دندانی
4_کاهش پوسیدگی های ثانویه
5_افزایش طول عمر
6_بهداشت فردی اسان تر : منظور این است که به دلیل اینکه این درمان متناسب با شرایط دهان دندانی هر فردی ساخته میشود به دلیل عدم گیر غذایی مانع تجمع پلاک ها شده و شرایط نگهداری انها راحت تر میشود.
معایب درمان ترمیم دندان به روش اینله و انله :
1_ درمان در دو نوبت انجام میشود.
2_هزینه این درمان به نسبت درمان ترمیم عمومی بالاتر است
3_شکست
نکته: در مورد درمان اینله و انله گاها ممکن است که با شکست روبرو شود به دلیل اینکه به خوبی در جای خود درست پیوست داده نشده باشد ( هرچند که از سمان های قوی و محکم استفاده شد باشد.) اما نگران نباشید در صورتی که این اتفاق افتاد اگر اینله یا انله خود را نگهدارید و نزد دندانپزشک خود مراجعه کنید همانند سایر درمان ها ( ونیر- لمینیت –روکش) مجدد در جای اول خود چسبانده میشوند.
روند قرارگیری درمان ترمیم دندان به روش اینله و انله !
در ابتدا ناحیه ای که قراراست اینله و انله روی ان قرار بگیرد ایزوله کرده و باید عاری از هرگونه بزاق دهانی باشد. سپس در مرحله بعدی توسط سمان های مخصوص 2 مرحله اماده سازی خواهیم داشت و بعد از ان با واسطه مواد هم رنگ با دندان مذکور روی ناحیه اماده شده قرار داده و سمان باقی مانده از روی دندان پاک میشود و در نهایت توسط لایت کیور پروسه نهایی ست شدن و چسبندگی این دندان انجام میشود.