کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلت دندان برای چه افرادی توصیه می‌شود؟ | خطرات ایمپلنت چیست؟

فهرست مطالب

ایمپلنت دندان یا جراحی کاشت دندان روشی است که در آن جایگزینی ریشه‌های دندان با فلزی از جنس تیتانیوم که قابل تطبیق با لثه است انجام می‌گیرد، این فلز به عبارتی درون لثه پیچ می‌شود و جایگزین دندان‌های آسیب‌دیده و ازدست‌رفته بیمار می‌شود. ایمپلنت دندان ظاهری بسیار شبیه به دندان طبیعی فرد دارد و از لحاظ عملکرد همانند آن عمل می‌کند. جراحی کاشت دندان یا ایمپلنت دندان می‌تواند جایگزین خوبی برای بریج دندانی باشد اما بهتر است بیشتر درباره خطرات ایمپلنت دندان بدانید. کلینیک دندانپزشکی مدرن ارائه‌دهنده انواع خدمات زیبایی دندانپزشکی مانند ایمپلنت دندان، با  بالاترین کیفیت‌ها و مناسب‌ترین قیمت‌ها به شما عزیزان می‌باشد.

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

نحوه انجام عمل جراحی کاشت دندان یا بستگی به نوع کاشت و وضعیت استخوان فک شما دارد. جراحی کاشت دندان ممکن است چندین روش را شامل شود. مزیت اصلی کاشت، پشتیبانی کامل از دندان‌های جدید شماست. فرآیندی که استخوان نیاز به استحکام در اطراف منطقه کاشت دارد. ازآنجاکه این بهبودی استخوان نیاز به زمان دارد، این روند می‌تواند ماه‌ها طول بکشد. ایمپلنت دندان به‌صورت جراحی با برش لثه و یا بدون برش لثه  در استخوان فک شما قرار می‌گیرد. ازآنجا که تیتانیوم مورداستفاده در این فرآیند با استخوان فک شما به هم می‌پیوندد و جوش می‌خورد، درنتیجه ایمپلنت هرگز نمی‌لغزد و سر و صدایی ایجاد نمی‌کند و یا باعث آسیب به استخوان فک  نمی‌شود.

ایمپلنت دندان
اجزای ایمپلنت دندان

ایمپلت دندان برای چه افرادی توصیه می‌شود؟

به‌طورکلی، اگر شما:

  • یک یا چند دندان ازدست‌رفته داشته باشید
  • فکی که رشد کامل داشته است
  • استخوان کافی برای تأمین ایمپلنت یا داشتن پیوند استخوانی داشته باشید
  • بافت‌های دهانی سالم داشته باشید
  • بیماری نداشته باشید که بر بهبود استخوان تأثیر بگذارد

به شما توصیه می‌کنیم از درمان ایمپلنت که همه جنبه زیبایی دارد و هم جنبه درمانی، استفاده کنید.

خطرات ایمپلنت دندان

مانند هر عمل جراحی، عمل جراحی کاشت دندان خطراتی را می‌تواند برای سلامتی به همراه داشته باشد. اگرچه این مشکلات نادر است و در صورت بروز معمولا جزئی بوده و جدی نیستند و به‌راحتی درمان می‌شوند. این خطرات شامل موارد زیر است:

  • عفونت

عفونت در محل کاشت ایمپلنت از جمله خطرات ایمپلنت دندان و از قابل توجه ترین آن ها می باشد.عفونت در محل جراحی ایمپلنت می تواند بصورت آبسه ، التهاب ، و ترشحات زرد نمایان شود.همچنین ار خطرات ایمپلنت دندان پخش شدن عفونت در تمام بدن و درگیر شدن با سیستم ایمنی بدن درصورت توجه نکردن به این مسئله می باشد.

  • صدمه یا آسیب به ساختار اطراف آن، مانند سایر دندان‌ها یا رگ‌های خونی.

در حین پروسه کاشت ایمپلنت در داخل استخوان فک برخی از بافت های داخل دهان ممکن است دچار آسیب دیدگی شوند که خطرات ایمپلنت شامل سوراخ شدن سینوس فک بالا و صفحه لینگوال دهان می باشد.پیشنهاد ما برای جلوگیری از این خطرات ایمپلنت استفاده از ایمپلنت دیجیتال دندان می باشد.

  • آسیب عصبی، که می‌تواند باعث درد، بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن در دندان‌های طبیعی، لثه‌ها، لب‌ها یا چانه شما شود.
  • مشکلات سینوس، هنگامی که ایمپلنت‌های دندانی در فک فوقانی قرار می‌گیرند ممکن است در یکی از حفره‌های سینوس شما بیرون بزند.
  • از دیگر خطرات ایمپلنت می توان به احتمال سست شدن ایمپلنت به دلیل تحلیل رفتن استخوان فک اشره کرد که برای رفع آن نیاز به پیوند استخوان فک می باشد.

قبل از ایمپلنت دندان، مشاوره دقیقی درباره وضعیت سلامتی خود با پزشک داشته باشید.

روند آماده‌سازی

روند برنامه‌ریزی برای مراحل ایمپلنت دندان ممکن است مراجعه به متخصصان مختلفی را شامل شود، از جمله پزشک متخصص دهان، فک و صورت (جراح دهان و فک و صورت)، دندان‌پزشک متخصص لثه و استخوان (پریودنتیست)، و گاهی اوقات متخصص گوش، حلق و بینی، البته اصلا جای نگرانی وجود ندارد چرا که این معاینات همگی برای تسریع و دقیق‌تر بودن روند درمان شماست. از آنجا که ایمپلنت دندان نیاز به یک یا چند عمل جراحی و چندین جلسه درمانی دارد، شما باید یک ارزیابی کامل برای آماده‌سازی خود انجام دهید.

ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت دندان

مراحل روند آماده‌سازی

  • ممکن است از شما توسط اشعه ایکس تصاویر سه‌بعدی دندانپزشکی گرفته شود و نمونه‌های تصویری از دندان و فک شما تهیه شود.
  • در مورد هرگونه شرایط پزشکی و هرگونه داروی مصرفی ازجمله نسخه‌های دارویی و داروهای بدون نسخه و مکمل‌ها به پزشک خود بگویید. اگر شرایط قلبی خاص یا مشکلات استخوانی دارید، پزشک ممکن است قبل از شروع ایمپلنت، آنتی‌بیوتیک را برای جلوگیری از عفونت تجویز کند.
  • برنامه درمانی متناسب با وضعیت شما ، این طرح عواملی را در نظر می‌گیرد: از جمله اینکه چند دندان شما به تعویض نیاز دارد و وضعیت استخوان فک و دندان‌های باقی‌مانده شما چگونه است.
  • برای کنترل درد، گزینه‌های بیهوشی در حین عمل شامل بی‌حسی موضعی، آرام‌بخش یا بی‌حسی عمومی است. با متخصص دندانپزشکی خود صحبت کنید که کدام گزینه برای شما مناسب تراست. تیم مراقبت از دندان شما بسته به نوع بیهوشی که به شما ارائه می‌دهد، در مورد خوردن و آشامیدن قبل از عمل به شما دستورات لازم را خواهد داد.

 

مراحل ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یا جراحی کاشت دندان معمولا یک عمل جراحی سرپایی است که در چند مرحله و در یک بازه زمانی مشخص انجام می‌شود.

فرآیند ایمپلنت دندان شامل مراحل زیر است:

  • آسیب‌دیدگی دندان
  • مراجعه و مشاوره نزد پزشک
  • در صورت لزوم آماده‌سازی استخوان فک (پیوند)
  • قرار دادن ایمپلنت دندان در فک
  • رشد و بهبودی استخوان
  • اتصال اباتمنت به ایمپلنت
  • قرار دادن روکش دندانی

کل این فرآیند می‌تواند طی چند ماه صورت پذیرد. البته بیشتر آن مربوط به مدت‌زمان بهبودی و انتظار برای رشد استخوان جدید در فک شما می‌باشد. که مدت‌زمان برای افراد مختلف متفاوت است.

نیاز به پیوند استخوان

اگر استخوان فک شما به‌اندازه کافی ضخیم نباشد یا خیلی نرم باشد، ممکن است قبل از انجام عمل جراحی کاشت دندان به پیوند استخوان ایمپلنت احتیاج پیدا کنید. پیوند استخوان به این دلیل است که عمل جویدن محکم دردهان شما فشار زیادی به استخوان فک شما وارد می‌کند و اگر نتواند ایمپلنت را پشتیبانی کند، احتمالاً اثرات عمل جراحی از بین خواهد رفت. پیوند استخوان می‌تواند پایه محکم‌تری برای کاشت ایجاد کند. چندین ماده پیوند استخوان وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای بازسازی استخوان فک استفاده کرد. این فرآیند ممکن است شامل پیوند استخوان طبیعی باشد، مانند پیوند از استخوان ازقسمت دیگری از بدن شما، یا پیوند استخوان مصنوعی مانند مواد جایگزین استخوان که می‌تواند ساختارهای حمایتی برای رشد استخوان جدید باشد. با پزشک خود در مورد گزینه‌هایی که برای شما بهتر خواهد بود صحبت کنید. در برخی موارد، شما فقط نیاز به پیوند استخوانی جزئی دارید، که می‌تواند هم‌زمان با عمل جراحی ایمپلنت انجام شود. در اصل وضعیت فک شما نحوه عملکرد شما را تعیین می‌کند.

قرار دادن ایمپلنت دندان در فک

در حین جراحی برای قرار دادن ایمپلنت دندان در فک، جراح دهان شما برای باز کردن لثه و در راستای استخوان برش می‌دهد. سوراخ‌ها به سمت استخوان حفر می‌شوند و در حفره که قسمت فلزی ایمپلنت دندان قرار می‌گیرد. ازآنجایی‌که این قسمت به‌عنوان ریشه دندان عمل می‌کند، در اعماق استخوان کاشته می‌شود. درصورتی‌که استخوان فک شما باریک باشد و قطر مناسبی داشته باشد، پزشک از روش بدون برش لثه استفاده خواهد کرد.

ایمپلنت دندان
قرار دادن پایه ایمپلنت در فک

منتظر رشد استخوان باشید

هنگامی‌که پایه ایمپلت در استخوان فک شما قرار می‌گیرد، باید منتظر رشد استخوان باشید. در طی این فرآیند، استخوان فک با سطح ایمپلنت دندانی رشد کرده و ادغام می‌شود. این فرایند، که می‌تواند چند ماه طول بکشد، به ایجاد یک‌پایه محکم برای دندان مصنوعی جدید شما کمک می‌کند و دقیقاً مانند ریشه برای دندان‌های طبیعی شما عمل می‌کند.

قرار دادن اباتمنت

اباتمنت در واقع واسطه‌ای برای نصب تاج دندان به روی فیکسچر می‌باشد. وقتی پیوند ایمپلنت با استخوان فک، انجام گرفت، ممکن است شما نیاز به عمل جراحی اضافی برای قرار دادن یا جابجایی قطعه‌ای که درنهایت تاج به آن وصل خواهد شد داشته باشید. البته این جراحی جزئی به‌طورمعمول با بی‌حسی موضعی در یک جلسه سرپایی انجام می‌شود. در بعضی موارد، هنگام کاشت دندان، abutment به پایه فلزی ایمپلنت دندان وصل می‌شود. این به این معنی است که شما به یک عمل جراحی اضافی احتیاج نخواهید داشت. ازآنجاکه اباتمنت خارج از خط لثه است ، وقتی دهان خود را باز می‌کنید قابل‌مشاهده است و تا زمانی که دندان‌پزشک شما روکش دندانی را کامل و روی آن قرار دهد، به این صورت خواهد بود.

روکش دندانی جدید خود را انتخاب کنید

پس از بهبود لثه‌ها، نوبت قرارگیری روکش دندانی است. روکش را نمی‌توان تا زمانی که استخوان فک شما به‌اندازه کافی قوی باشد روی ایمپلنت قرارداد. شما به کمک متخصص دندانپزشکی خود می‌توانید نوع روکش دندانی را انتخاب کنید که قابل جابجایی، ثابت یا ترکیبی از هر دو باشد.

روکش متحرک

روکش‌های قابل جابجایی شبیه به یک پروتز متحرک معمولی می‌باشند و می‌تواند یک پروتز جزئی یا کامل باشد. این روکش‌ها شامل دندان‌های سفید مصنوعی است که توسط آدامس پلاستیکی صورتی احاطه‌شده است. این قاب روی یک قاب فلزی نصب‌شده است و به‌راحتی در جای خود قرار می‌گیرد. به‌راحتی می‌توان آن را برای ترمیم یا تمیز کردن روزانه ازجای خود خارج کرد.

روکش‌های ثابت

در این نوع، یک روکش دندانی به‌طور دائم پیچ‌خورده یا روی ایمپلنت فیکس شده است و شما نمی‌توانید آن‌ها را برای تمیز کردن یا هنگام خواب از جای خود خارج کنید. بیشتر اوقات، هر روکش به ایمپلنت دندان خود متصل است. با این حال، ازآنجاکه ایمپلنت‌ها به‌طور فوق‌العاده قوی هستند، در صورت اتصال به یکدیگر، چندین دندان را می‌توان با یک ایمپلنت پیوسته جایگزین کرد.

مراحل کاشت
ایمپلنت دندان

بعد از ایمپلنت دندان

چه جراحی کاشت دندان در یک مرحله و چه در چند مرحله انجام شود، ممکن است برخی از ناراحتی‌های معمولی مرتبط با هر نوع جراحی دندان را تجربه کنید.

 این ناراحتی‌های بعد از عمل عبارت‌اند از:

  • تورم لثه و صورت شما
  • کبودی پوست و لثه شما
  • درد در محل کاشت دندان
  • خونریزی جزئی

ممکن است بعد از جراحی کاشت دندان شما به داروهای ضد درد یا آنتی‌بیوتیک احتیاج داشته باشید. اگر تورم، ناراحتی یا هر مشکل دیگری در روزهای بعد از عمل داشتید، حتما با جراح دهان خود تماس بگیرید. بعد از هر مرحله از عمل، ممکن است شما نیاز به خوردن غذاهای نرم داشته باشید در حالتی که محل جراحی در حال بهبود است. به‌طورمعمول، جراح شما از بخیه‌هایی استفاده می‌کند که به‌خودی‌خود جذب شوند. اگر بخیه‌های شما  جذبی نیستند، پس پزشک آن‌ها را باید بکشد.

کلینیک دندانپزشکی مدرن ارائه‌دهنده انواع خدمات زیبایی دندانپزشکی مانند ایمپلنت دندان، با  بالاترین کیفیت‌ها و مناسب‌ترین قیمت‌ها به شما عزیزان می‌باشد.

نتایج و مراقبت‌ها

  • بیشتر کاشته‌های دندان موفقیت‌آمیز هستند. بااین‌وجود، بعضی‌اوقات استخوان به‌اندازه کافی به کاشت فلز نمی‌پیوندد. به‌عنوان‌مثال: استعمال سیگار ممکن است نارسایی و عوارض بعدی ایمپلنت را تشدید کند.
  • اگر استخوان نتواند به‌اندازه کافی خود را تطبیق دهد، ایمپلنت برداشته می‌شود، استخوان تمیز می‌شود و می‌توانید طی حدود سه ماه دوباره این روش را امتحان کنید.
  • بهداشت دهان و دندان‌های خود را رعایت کنید. دندان‌های ایمپلنت شده درست مانند دندان‌های طبیعی و حتی بیش از دندان‌های طبیعی باید مراقبت شوند. برس‌های مخصوصی طراحی‌شده که مانند برس بین‌دندانی که بین دندان‌ها کشیده می‌شود، این برس های کوچک می‌توانند به تمیز کردن فواصل بین دندان‌ها و لاله‌های اطراف دندان، لثه و دندان‌های ایمپلنت شده کمک کند.
  • سعی کنید مرتبا به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید. برای اطمینان از سلامتی و عملکرد صحیح ایمپلنت‌ها، معاینات دندانپزشکی را انجام دهید و توصیه‌های مربوط به پاک‌سازی دندان‌ها را انجام دهید.
  • اجسام سفت مانند یخ و آب‌نبات‌های سخت را که می‌توانند روکش‌های دندانی یا دندان‌های طبیعی را تهدید و باعث شکستن آن‌ها شوند استفاده نکنید. سیگار، قلیان و محصولات کافئین دار که باعث تغییر رنگ دندان‌ها می‌شوند خودداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات