ایمپلنت بدون جراحی با نویگیشن

ایمپلنت بدون جراحی با نویگیشن

فهرست مطالب

ایمپلنت بدون جراحی یا نویگیشن

یکی از روش‌های نوین دندان‌پزشکان در عرصه کاشت ایمپلنت، روش نویگیشن که با استفاده از گاید جراحی انجام می شود. است. کاشت ایمپلنت، به روش نویگیشن روشی کاملا دیجیتالی است. مزایای کاشت ایمپلنت بدون جراحی با نویگیشن نسبت به روش‌های قبلی بسیار زیاد است. کاشت ایمپلنت با تکنیک نویگیشن به این معنی است که مکان دقیق جای گذاری ایمپلنت ابتدا در کامپیوتر به‌صورت سه‌بعدی قبل از شروع پروسه درمان شبیه‌ سازی می‌شود، در این هنگام یک الگوی راهنما توسط کامپیوتر تولیدشده که می‌تواند موقعیت ایمپلنت شبیه‌سازی‌شده توسط کامپیوتر را به الگوی واقعی تبدیل کرده و با دقت و ایمنی بالا در استخوان فک بیمار جای گذاری می‌شود.

نویگیشن یا ایمپلنت بدون جراحی چطور انجام می شود

برای انجام ایمپلنت بدون جراحی وقتی بیمار در مرحله اول به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کند اولین کاری که انجام می شود این است که از داخل دهان و بافت نرم و تمام دندان های بیمار اسکن گرفته می شود.

اسکن گرفتن از دهان-کلینیک دندان پزشکی مدرن
اسکن گرفتن از دهان-کلینیک دندان پزشکی مدرن

سپس از بیمار خواسته می شود که به رادیولوژی مراجعه کند و از داخل دهان خود CBCT تهیه کند. حتی می شود یک قالب معمولی هم از دهان بیمار گرفته شود.

مجموع اطلاعات بیمار که همان اسکن و CBCT و قالب تهیه شده از دهان او است، با هم ادغام می شود و یک شبیه سازی سه بعدی از داخل دهان بیمار بوجود می آید. این طرح سه بعدی به ما کمک می کند که قبل از انجام جراحی و تحویل پروتز، تمام زوایای داخل دهان بیمار با دقت بررسی شود، تا زوایای پایه های ایمپلنت ( فیکسچر ) در داخل دهان بیمار به درستی طراحی شود و پروتز که یکی از مهم ترین قسمت های این نوع درمان است با دقت بیشتری با توجه به طرح سه بعدی دهان بیمار، طراحی شود.

شبیه سازی سه بعدی از دندان بیمار-کلینیک دندان پزشکی مدرن
شبیه سازی سه بعدی از دندان بیمار-کلینیک دندان پزشکی مدرن

در  روش ایمپلنت بدون جراحی همه مرحله های کاشت ایمپلنت که شامل کاشت پایه های فیکسچر در دهان بیمار و سپس قرار دادن روکش یا پروتز روی آن است با دقت و کیفیت خیلی بیشتری انجام خواهد شد. حتی به بیمار پیشنهاد می شود که در کنار تیم پزشکی حضور داشته باشد تا ببیند شرایط دهان و دندان و در نهایت طرز قرار گرفتن پروتز ها در دهان او به چه شکل است.

شبیه ساز سه بعدی دندان-کلینیک دندان پزشکی مدرن
شبیه ساز سه بعدی دندان-کلینیک دندان پزشکی مدرن

گاید جراحی

بعد از تمام شدن مرحله طراحی سه بعدی داخل دهان بیمار، مرحله ساخت گاید جراحی  می رسد.

گاید دیجیتال-کلینیک دندان پزشکی مدرن
گاید دیجیتال-کلینیک دندان پزشکی مدرن

گاید دیجیتال یا گاید جراحی چیست

گاید جراحی یک شابلون راهنما است که از طریق اسکن سه بعدی دهان بیمار توسط لابراتور درست می شود. گاید جراحی یا سرجیکال گاید محل دقیق قرار گرفتن فیکسچر ها را در هر تعدادی که باشند نشان می دهد. بعد از ساخته شدن، گاید دیجیتال به دکتر جراح داده می شود تا در هنگام کاشت فیکسچر ها در ستخوان فک بیمار بگذارد، بدون اینکه لثه را با تیغ جراحی برش دهد. که این روش درد و خون ریز خیلی کمتری نسبت به کاشت ایمپلنت به روش سنتی دارد.

در برخی اوقات اگر شرایط جسمانی و دهانی بیمار اجازه دهد بلافاصله بعد از کاشت فیکسچر، قطعه بعدی که اباتمنت هست را داخل فیکسچر قرار میدهیم و یک روکش موقت به روی آن گذاشته می شود. بیمار بعد از چند ماه با مراجعه به کلینیک روکش اصلی ایمپلنت خود را تحویل می گیرد.

کاشت ایمپلنت بدون برش لثه

کاشت ایمپلنت با این روش به این صورت است که با استفاده از تصاویر اسکن دهان و CBCT، فک بیمار در نرم‌افزار شبیه‌سازی می‌شود و مناسب‌ترین موقعیت کاشت ایمپلنت بااطلاع از نوع فک بیمار و محل سینوس و عصب معین می‌شود و این طرح به‌وسیله جراح لثه تایید می‌شود. سپس قطعه‌ای طراحی می‌شود که درواقع راهنما یا نویگیشن جراحی است. این قطعه طبق تصاویر CBCT طراحی‌شده و مکان‌هایی که نیاز به کاشت ایمپلنت و دریل کردن دارند در آن مشخص هستند. نویگیشن داخل دهان بیمار فیکس می‌شود و پزشک جراحی را شروع می‌کند. در این روش محل قرارگیری ایمپلنت با دقت بالا به‌اندازه قطر ایمپلنت پانچ می‌شود و از همان ناحیه ایمپلنت دندان قرار داده می‌شود. به این روش که اصطلاحا کاشت ایمپلنت بدون برش لثه گفته می‌شود، جراح باید از وضعیت آناتومیک استخوان زیر اطلاع کافی داشته باشد و به همین دلیل انجام CBCT ضروری است. ویژگی‌های این روش برای دندان‌پزشکان و بیماران راحت بودن قبل و بعد از جراحی بیمار و کم شدن صدای دستگاه ایمپلنت و کاهش مراقبت‌های پس از جراحی است، چراکه لثه برش داده نمی‌شود و بخیه‌ای زده نمی‌شود. همچنین کاشت ایمپلنت و نصب روکش در یک جلسه انجام می‌شود پس تعداد جلسات مراجعه کمتر می‌شود.

کاشت ایمپلنت با نویگیشن-کلینیک دندان پزشکی مدرن
کاشت ایمپلنت با نویگیشن-کلینیک دندان پزشکی مدرن

مزایای کاشت ایمپلنت بدون جراحی یا نویگیشن

  • کاهش میزان درد بعد از کاشت ایمپلنت
  • کاهش مقدار تورم پس از کاشت ایمپلنت
  • روشی منحصربه‌فرد برای بیماران دیابتی
  • مناسب‌ترین روش برای کسانی که سریعا به روکش احتیاج دارند
  • کاهش زمان جراحی
  •  موقعیت مکانی بسیار دقیق ایمپلنت (جای گذاری ایمپلنت با دقت زیاد در محل موردنظر )
  •  حفاظت از ساختارهای حساس دندان‌های اطراف( اعصاب، رگ‌های خونی و …) در منطقه درمان
  •  بهبود سریع زخم به علت استفاده از تکنیک‌های حداقل تهاجمی (ایمپلنت بدون جراحی)
  •  استفاده بهینه از استخوان فک موجود
  •  زیبایی به سایر زیاد ظاهر ایمپلنت به دلیل موقعیت دقیق مکانی ایمپلنت

عوامل موثر در موفقیت ایمپلنت بدون جراحی

ایمپلنت‌هایی که کیفیت بالایی دارند و از برندهای مطرح دنیا هستند مجوز استفاده در اروپا و آمریکا را دارند و دارای نشان FDA و CE می‌شود. اگر میزان استخوان برای کاشت ایمپلنت مناسب باشد یا استخوان در اطراف ایمپلنت به‌صورت صحیح قرار داده شود و نیروهای مخرب به آن وارد نگردد، کاشت ایمپلنت با موفقیت همراه خواهد بود.

تعیین شکل و موقعیت مورد نظر دندان

در ابتدا تکنسین دندان‌پزشک فرم جدید از دندان را بر روی یک مدل موم شده آماده می‌کند، در این هنگام درخواست‌های بیمار نیز در مورد شکل ظاهری در نظر گرفته‌شده و قبل از شروع درمان می‌توان از طریق شبیه‌سازی آن را مجسم کرد.

کاشت ایمپلنت با تکنیک نویگیشن-کلینیک دندان پزشکی مدرن
کاشت ایمپلنت با تکنیک نویگیشن-کلینیک دندان پزشکی مدرن

اسکن الگو و اشعه ایکس سه بعدی

در این قسمت موم کپی می‌شود و این کپی به‌عنوان الگویی که بیمار در دهان خود می‌گذارد توسط اشعه ایکس نمونه‌برداری می‌شوند، و بنابراین طراحی جدیدتری از دندان توسط تصویر اشعه ایکس قابل‌مشاهده است. موقعیت ایمپلنت به‌طور مجازی روی کامپیوتر برنامه‌ریزی‌شده است و وضعیت دندان که به‌تازگی طراحی‌شده در تصویر سه‌بعدی قابل‌مشاهده است و به‌عنوان یک راهنما عمل می‌کند.این موقعیت به الگویی جهت قرارگیری ایمپلنت در فک تبدیل می‌شود. در این هنگام جراح ایمپلنت، الگوی مجازی طراحی‌شده ایمپلنت را به الگوی واقعی جهت سوراخ کردن موقعیت فک و قرار دادن ایمپلنت در جایگاه تبدیل می‌کند بنابراین ایمپلنت‌های دندانی دقیقا درجایی قرار داده می‌شوند که در آینده قرار است روکش دندان( دندان جدید) در آن جا قرار بگیرد. تولید روکش( پروتز) ایمپلنت بعد از مرحله درمان ایمپلنت‌های دندانپزشکی، پروتز اولیه تولید و جای گذاری می‌شود. پروتز یا روکش اولیه موقت است و تا جای گذاری روکش ثانویه ممکن است بر روی پایه ایمپلنت قرار بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

آخرین مقالات